Enrique: „Nem vagyok gyáva, ha cserélni kell”

Elégedett a játékkal | „Madridban lehet a legbüszkébb egy culé”

Elégedett volt csapatával Luis Enrique az Ajax elleni sikert követõen, bár elismerte, hogy nem minden alakult tökéletesen a játékban ezen a napon. Szólt a cserékrõl is, amiktõl hangos volt a sajtó a múlt hétvége óta.


Neymar és Messi cseréje

„Már tervben volt, hogy õket lehozom a pályáról, így terveztem, így is csináltam, és legközelebb is megtenném. Mindig akkor, ha már úgy érzem, hogy a meccs a kezünkben van, az irányításunk alatt tartjuk. Nem vagyok gyáva, és igyekszem olyan döntéseket hozni, amik segítenek a csapatnak. Õket lecseréltük, és végül megérdemelten nyertünk”

 „Az elsõ félidõben jobbak voltunk, két gólt is szereztünk, de le is zárhattuk volna a meccset. A végére maradt tíz bizonytalan perc, amikor nem volt helyzetük, csak egy lövésük, amit blokkolt Alba. Elégedett vagyok a mérkõzéssel.”

„A meccsek jönnek és mennek, ezúttal talán nem volt annyira a kezünkben a meccs, mint kellett volna. De a játékosok nem gépek, elkövetnek hibákat. Lehettünk volna jobbak elõl a letámadásban, ez nem tetszett, az ellenfeled kidolgozhat helyzeteket, de most nagyon kevés ilyen volt. Erõsebbek voltunk, és minden kétséget kizáróan megérdemelten nyertünk.”

Ki játszhat Madridban?

„Nagyon nehéz döntés lesz, sok szenvedéssel jár majd meghozni, ha persze szenvedéssel jár az, hogy ilyen szintû játékosok közül kell választanom.  Ezt mindig aláírnám magamnak. Azt keresem, hogy akik pályán vannak, jól egészítsék ki egymást, segítsen mindenki. Most úgy látom, hogy bárki kezdõ lehet a Bernabéuban, és jól teljesíthet.”

Hogyan fogadja majd õt a Bernabéu?

„A Bernabéu az a hely, ahol a legbüszkébbnek érezheti magát egy culé.”