Piqué: „Igazságos eredmény született”

Megérdemelt madridi sikerrõl beszéltek a mix zónában is

A Barcelona játékosai szerint is megérdemelten nyerte meg a szombat esti Clásicót az õsi rivális Real Madrid. Piqué, Bravo és Xavi kiemelték azonban, hogy a Barça sem játszott rosszul, de az ellenfél a katalánok régi gyenge pontjait használta ki, és gyûjtötte így be a három pontot. 

Gerard Piqué

„Az elsõ félidõben nem voltunk rosszak. Viszont amint megszerezték a második góljukat, ki kellett támadnunk. Ez történik, ha túlságosan kinyílsz a Bernabéuban. Több területük lett, így pontosan játszhatták a kontrajátékot, amibõl újra betaláltak. De azt hiszem, igazságos eredmény született.”

„A tizenegyesnél a földre kerültem, és természetesen a kezem ilyenkor sem tûnik el. Hozzáértem a labdához, de nem szándékosan.”

„Sajnálom, hogy Claudio Bravo csodálatos sorozata 754 perc után megszakadt, Suáreznek pedig elismerésem, jó teljesítményt nyújtott az elsõ bajnokiján.”

Claudio Bravo

„Kissé szomorúan hagyjuk itt Madridot, azért jöttünk ugyanis, hogy nyerjünk. Nem a koncentráció hiányával magyarázom a vereséget, egyszerûen a második félidõben nem tudtuk mi irányítani a játékot. Amikor a blancók elõnybe kerültek, egybõl szorosabbra húzták a védelmi vonalakat, így semmilyen területünk nem volt. Személyesen jó érzéseim vannak a Clásicós debütálásról, egyedül az eredmény szomorít kissé el, mert három ponttal akartunk hazautazni.”

Xavi

„Nem vesztettük el az irányítást, de természetesen mikor elõnybe kerültek, sokkal nyugodtabban játszottak. Mikor még 1-0-ra vezettünk, sokkal inkább meg kellett volna becsülnünk a labdát. Hiányzott a játékunkból a második gól, amiért nagy árat fizettünk a Bernabéuban. Mindkét csapatnak volt egy-egy jó félideje. Mikor belõtték a másodikat, egybõl visszaálltak, és várták a kontralehetõségeket.”