A Madrid száguldott, a Barça megrekedt: 3-1

Igazságos Real-gyõzelem | Messiék hiába vezettek, súlytalanná váltak

A Real Madrid szombaton este bizonyította, hogy egyelõre jobb csapat, mint a Barcelona. A katalán csapat ugyan gyorsan vezetést szerzett Neymar révén, ám a határozottabban, több elképzeléssel játszó Madrid elõbb egyenlített, majd a második félidõben fordított is. A Barçából nagyon hiányzott Messi jó teljesítménye, és túl sok volt a védelmi megingás, egyéni hiba egy ilyen tudatos Real ellen.

Kiváló elsõ félidõt játszottak a csapatok a Santiago Bernabéuban. A Barcelona magához képest visszaállt Neymar gyors vezetõ találata után, a Real Madrid szinte végig támadóbb volt, de tiszta gólhelyzetek számában nem maradt alul a Barça sem.

Neymar a 4. percben, miután labdát kapott a tizenhatoson, befelé cselezett, a védõk nem követték le, így könnyedén lõtte ki a bal alsó sarkot. A Barcelonából késõbb Messi került még száz százalékos ziccerbe, de Suárez jobb oldali beadása után Casillas óriásit védett.

A Real azonnal reagált, miután hátrányba került, Benzema révén volt egy kapufája is, de végül Piqué hibájára volt szükség ahhoz, hogy megszülessen az egyenlítõ gól. A sokat kritizált középsõ védõ buta módon kézzel utánanyúlt a földön egy beadásnak, Gil Manzano teljes joggal azonnal büntetõt ítélt, amit C. Ronaldo értékesített is.

Ettõl függetlenül a Barcelona nem védekezett rosszul, és alapvetõen nem engedett sok gólhelyzetet a Madridnak.

A szünet után azonban hamar újabb gólt lõtt a Madrid, Kroos szöglete után teljesen üresen ugrott és fejelt Bravo kapujának jobb sarkába a portugál Pepe.

A Barcelona játékának egyik fõ problémája Messi tehetetlensége volt, az argentin ugyanis nem tudott irányítani, eleve kevés labda jutott el hozzá, így a támadásokban sem nagyon vett részt.

A 62. percben aztán még nagyobb bajba került a Barça: Iniesta adott el egy labdát a félpályán úgy, hogy a védelembõl mélyen kimozdult Mascherano, végül James Rodriguez szolgálta ki Benzemát, aki higgadtan lõtt a hosszú sarokba. 3-1, a Madrid kezébe vette a Clásicót.

Hiába jött Rakitic és késõbb Pedro, ebben a fázisban már a Madridnak feküdt a játék. A Barça játékában nem volt átütõerõ, és a vesztett labdák után azonnal kontrázott a Real, ezekben a támadásokban pedig bõven benne volt egy újabb gól.

Ez a játék nem változott meg már a meccs végéig, a Barcelona eredménytelenül próbálkozott, így végül maradt a 3-1-es hazai gyõzelem. A Real teljesen megérdemelten gyûjtötte be a 3 pontot, ezen a napon feltétlenül jobb volt, elsõsorban csapatként, a Barçának pedig van még hová fejlõdnie mind támadásban, mind védekezésben.

Real Madrid – FC Barcelona: 3-1 (1-1)
Madrid, Santiago Bernabéu
79.000 nézõ
Vezeti:
Gil Manzano

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Isco (Illarramendi 83’), Kroos, Modric (Arbeloa 88’), James; Cristiano és Benzema (Khedira86’).

FC Barcelona: Bravo; Alves, Mascherano, Piqué, Mathieu; Xavi (Rakitic 60’), Busquets, Iniesta (Sergi Roberto 72’); Messi, Neymar és Luis Suárez (Pedro 69’).

Gólok: Neymar (4’), C. Ronaldo (35’, tizenegyesbõl), Pepe (50’), Benzema (61′).