Lucho: „A függönyt most húzták fel”

Most kezdõdik a szezon | Elfogadná, ha mindig ennyi helyzetük lenne

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique dühös csapata gyenge helyzetkihasználása miatt, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a meccs elõtt aláírta volna azt, hogy ennyi helyzetet tudnak majd kidolgozni a Celta Vigo ellen. A spanyol tréner Piqué hiányát edzõi döntésnek nevezte, továbbá hangsúlyozta, hogy csapatának össze kell kapnia magát fejben, mert az Ajax ellen kemény 90 perc vár a Barçára. 
 

 
„Most könnyû azt mondani, hogy mindent rosszul csináltunk, de én személy szerint a meccs elõtt aláírtam volna négy kapufát és 19 gólhelyzetet, noha természetesen nagyobb hatékonysággal párosítva. Nagyjából ilyen mérkõzésre számítottam, persze szerettük volna jobban kontrollálni azt, de a Celta ennek ellenére sem nem alakított ki olyan sok helyzetet ellenünk. Hibáztak a játékosaim, de a hozzáállásukra nem lehetett panasz, megérdemeltük volna a gyõzelmet, ám ezt a sportot gólra játsszák. A legtöbben ilyenkor kifelé tekintenek, mi azonban megnézzük, mit csináltunk mi rosszul, és megpróbálunk fejlõdni. A vereségek mindig kételyeket ébresztenek, ám ismétlem: a hatékonysággal volt a probléma.”
 
„Most egy érdekes hét veszi majd kezdetét, a függönyt felhúzták, a szezon elkezdõdött. Most az a kötelességünk, hogy felkészüljünk az Ajax elleni mérkõzésre.”
 
Aggódik? 
 
„Nem aggódom, mert a játékosaim mentalitása kifogástalan volt. Persze dühös vagyok, mint ahogy az egész csapat. Ez nem a mi napunk volt.”
 
„Egyetlen dolog negatív, ez pedig a két vereség. Ezt a sorozatot meg kell törnünk, és ismét a gyõzelem ösvényére kell lépnünk, bebizonyítva, hogy felkészültek vagyunk az ilyen helyzetekre is.”
 
Rakitic és Rafinha alig tettek hozzá valamit a játékhoz
 
„A csapat szintjét hozták. Ha nem tudtak olyan jól játszani, az azért volt, mert szorosan fogták õket, ezért egy vonallal feljebb kellett lépniük. Megtettük, de a futball büntet, ha kihagyod a helyzeteket.”
 
Piqué kimaradt
 
„Edzõi döntés volt, az öltözõ ügyeit pedig sosem fogom a nyilvánosság elõtt kibeszélni.”