„Bartomeu gyáva és szemtelen”

Laporta egyre nagyobb erõt érez | Pep az lehet majd, ami csak akar

Joan Laporta exelnök a ‘Catalunya Radio’ rádiócsatornának nyilatkozva válaszolt Josep María Bartomeu elnök azon kijelentéseire, mely szerint Laporta hazudik, és szerényebbnek kellene lennie, mert az eljárás során 11-bõl 8 pontot illetõen a klubnak adott igazat a bíró. Laporta szerint ugyanakkor a jelenlegi elnökség az összezavarodottságban evickél, amit jelez a fellebbezés benyújtása, valamint az, hogy az eljárás elõtt az elnökség egyezséget akart kötni velük a vádakkal kapcsolatosan. Laporta továbbra is hangsúlyozta, hogy Bartomeu nem legitim elnök. 
 

 
„Nyilvánvaló, hogy nem hazudunk. A bíróság elutasította a klub keresetét, melyet a jelenlegi elnökség nyújtott be, õk azonban megtévesztésre játszanak. Semmit sem várok ettõl az elnökségtõl, amely továbbra is elhiteti az állításait a sociók egy részével, ez pedig hiba. Bartomeu elnök pedig továbbra sem legitim a pozíciójában, mert egyrészt nagyon szemtelennek kell lenni, hogy megválasztás nélkül vezess egy klubot, másrészt pedig nagyon gyávának is kell lenni ahhoz, hogy ne rendezz választásokat a megválasztott elnök lemondása után.”
 
Egyezség az eljárás elõtt?
 
„A bírósági szakasz elõtt megkörnyékeztek minket, de ezt megint csak arra használták fel, hogy megtévesszenek mindenkit. Csak azt kértük tõlük, hogy mondják el az igazat. Az lett volna az általuk felkínált egyezség lényege, hogy ha beismerjük a keresetük jogosságát, úgy visszavonják azt, a pártoló tagok pedig megszavazzák, hogy folytatódjon-e ellenünk bármilyen eljárás. Ez gyanúba kevert volna minket a sociók elõtt. Nem fogadtam el, mert a barcelonismo érdeke az igazság. Nem volt okom arra, hogy lepaktáljak velük. Csak azt akartam, hogy vonják vissza a keresetüket!”
 
Döntött már?
 
„Egyelõre még várok, mi történik a klubbal. Még nem határoztam el magam, de nem zárom ki a lehetõségét, hogy induljak majd az elnöki posztért. Mindenesetre a választások még messze vannak, 2016 elején fogok dönteni. Ha elõrehozott választások lennének, akkor van egy bizonyos mechanizmusom arra vonatkozóan, hogy induljak egy új csapattal. Nem tagadom, hogy illúzióval tölt el a gondolat, de még nem döntöttem el.”
 
Pep jövõbeli szerepe a klubnál
 
„Én a jövõben az elnöki székben látom õt az egyesületnél, mert Pep az lehet majd a Barçában, ami csak akar.”