Emlékezetes rekorddöntés, emlékezetes ünneplés

A klub méltóképpen emlékezett meg Messi csúcsdöntésérõl

Különleges estéje volt tegnap Leo Messinek, aki a Camp Nouban adta át a múltnak Telmo Zarra rekordját egy mesterhármassal. A játékostársak a magasba dobálták, majd a mérkõzés után videós köszöntés és díszsorfal következett a közönség üdvrivalgása közepette.

Már hetek óta készült mind a Liga, mind a Barça-család az „elkerülhetetlenre”, hogy Lionel Messi a spanyol bajnokság történetének legeredményesebb gólszerzõje lesz. Szombat este, éppen hazai pályán, a Sevilla ellen következett be az ünnepi pillanat. Az egész este a Barça, de fõleg az argentin nagyszerû teljesítményérõl szólt. A 21. percben elõször szabadrúgásból talált be az „Atombolha”, ezzel egalizálva a baszk csatár 251 gólos rekordját. A Camp Nou hivatalos hangja, Manuel Vich jelentette be az eseményt, mire a közönség hatalmas ovációban tört ki, de az est fénypontja még hátra volt…

A 71. percben Messi átvette a vezetést az örökranglistán, immár egy akciógóllal, a forgatókönyv pedig hasonló volt: hivatalos bejelentés, éljenzés, a csapattársak pedig a levegõbe dobálták az argentin csillagot. Az ünneplés után Messi a kamerákhoz kocogott és fiának ajánlotta a csúcsot, szájába véve hüvelykujját.

Mindez azonban nem volt elég az argentin számára, aki a 77. percben egy gyönyörû támadás után mesterhármast lõtt. Itt már nem volt hivatalos kommüniké, és hatalmas ünneplés sem, de az öröm természetesen nem múlt.

A lefújás pillanata után az argentint még egyszer a magasba emelték a társak, majd egy videós összeállítás következett, melyben a klubvezetés és a csapattagok köszöntötték a csatárt, valamint legszebb góljait is megmutatták. Leo megköszönte a méltatást a publikumnak, majd a Barça játékosainak díszsorfala között hagyta el a gyepet, megõrizve a labdát, mellyel a történelmi gólokat szerezte.