Luis Enrique: „Nem létezik Messi-ügy”

A Sevilla kiválóan támad le | Vermaelen lelkileg nagyon erõs

Luis Enrique, a Barça szakvezetõje szerint Leo Messi szavait félreértelmezték, és a támadó valójában nem akar távozni Katalóniából. A spanyol tréner jó állapotban látja együttesét, és bizakodva várja a mérkõzést az ellen a Sevilla ellen, mely különösen az ellentámadások és a rögzített szituációk után okozhat kellemetlen pillanatokat a katalán együttesnek. Luis Enrique beszélt még továbbá Vermaelenrõl is, aki a héten ismét csatlakozott a csapathoz, és néhány alkalommal már teljes értékûen dolgozhatott. 
 

 
„Én mindig is azt hallottam tõle, hogy imád Barcelonában futballozni, szóval én ezzel az üzenettel zárnám le a témát. Engem ez a kijelentés érdekel, és nem másféle értelmezések.. Egyébként nem beszéltem vele, mert Leo mindig is azt mondta, hogy itt akar maradni. Nem létezik Messi-ügy.”
 
Bekapott gólok és a védelem
 
„Volt egy olyan idõszak, amikor gólt sem kaptunk sokáig, most pedig lõttek nekünk néhányat az ellenfelek, de még így is mi kaptuk a legkevesebb gólt eddig.”
 
Ellentámadás és rögzített játékhelyzetek
 
„Olyan csapatról beszélünk, amely letámad téged, és a saját térfeleden próbál zavarba hozni. Az elsõ percekben bajba kerülhetünk. Nagyon veszélyesek a gyors ellentámadásaik, és bármikor gólt szerezhetnek rögzített játékhelyzetekbõl. Ez a Sevilla nagyon Emery-stílus, nagyon intenzíven játszanak, és megnehezítik az életed.”
 
Vereségek a Ligában
 
„Barcelonában a hibázási lehetõség minimális. Az ellenfeleinktõl is függünk természetesen, és úgy gondolom, hogy lehetnek  még meglepetések. Ennek következtében még hibázhatunk a Ligában, de tény, hogy csak nagyon keveset.”
 
Vermaelen
 
„Bármilyen igazolás erõsítés a csapat számára, az õ megszerzése is nagyon értékes a számunkra. Az eddigi szezon során végig sérült volt, és vissza kell rázódnia a munkába. A lelki állapota szenzációs, és optimistán áll a dolgokhoz, ilyen téren nagyon erõsnek látom.”
 
Denis Suárez és Gerard Deulofeu
 
„Nagyon eltökéltek és motiváltak, hogy hasznos játékosokká váljanak, nagyon örülünk, hogy játéklehetõséghez jutnak Sevillában. Jó számokat produkálnak, és meglátjuk, hogyan tudnak továbbra is teljesíteni, mindenesetre az biztos, hogy nagyon tehetségesek. Denis Suárez teljesítménye nem lep meg, az ék mögötti pozíció kedvez neki, Sevillában pedig pontosan itt játszik Baccát támogatva.”