Visszajönnek a nagyok meccsébe?

Rangadókon kell bizonyítani, hogy fejlõdnek | Barça – Sevilla

Luis Enrique két hetet nyert, hogy gondolkodjon csapata játékán, a saját elképzelésein, de most már kíméletlenül jönnek a meccsek, az év végi hajrá, ahol a Barcelonának nehéz feladatai lesznek mind a BL-ben, mind a Ligában. Kezdés máris az eddig kiválóan szereplõ Sevilla ellen, mely nem csak védekezni jön a Camp Nouba, egy hét múlva pedig már Valenciában kell vizsgázni.

Az októberben, a Real Madrid ellen elszenvedett vereség, majd az újabb, Celta elleni hazai botlás nem a véletlen mûve volt. Kijöttek a csapat gyengeségei, amik a szezon legelején csak enyhébben mutatkoztak meg a gyengébb ellenfelekkel szemben, és pontvesztéssel még nem jártak. A védekezéssel továbbra is súlyos problémák vannak, a támadójáték sem kiegyensúlyozott, és akadnak tartósan gyenge egyéni teljesítmények is a keretben.

Az Almería elleni 1-2-es gyõzelem szerencse és Luis Suárez beállása nélkül elképzelhetetlen lett volna, csapatként a Barcelona azon a meccsen is megbukott, Luis Enriquének utólag úgy kellett felfognia azt a meccset is, mintha egy újabb vereséget szenvedett volna el, a 3 pont csupán ajándék…
 
Következik a kiváló Sevilla, jövõ héten Nicosiában az APOEL ellen egy fontos BL-találkozó, majd jövõ hétvégén még nagyobb feladat, a Mestallában legyõzni a jól teljesítõ Valenciát. A Sevilla a 23 pontjával az 5. helyen áll a tabellán, két egységgel van a Barcelona mögött. Ahogyan az a korábbi években is megszokott volt az esetükben, elsõsorban otthon remekelnek, idegenben gyûjtötték be eddigi két vereségüket – ez lehet most a Barça szerencséje.

A tréner várhatóan továbbra is jegelni fogja Gerard Piquét, helyette Mascherano, illetve a frissen meggyógyult Mathieu, esetleg Marc Bartra játszhatnak. A középpályán még nem lesz ott a sérülésébõl meggyógyuló Andrés Iniesta, de játszhat Busquets, Rakitic, utóbbi most meccsel elõször volt csapatával, illetve Xavi vagy Rafinha. A támadósorban Neymar, Messi és Suárez is bevethetõ, de Pedrónak ezzel együtt is lehet esélye, hogy valamelyikük kárára bekerüljön a csapatba.

A Sevillában több kiváló játékos mellett külön érdemes figyelni Gerard Deulofeut és Denis Suárezt, akiknek egyértelmûen céljuk, hogy a jövõben Barcelonában is sikeresek legyenek.

FC Barcelona – Sevilla FC:
Barcelona, Camp Nou
20.00
Vezeti:
Clos Gómez
TV: Paulaner Sörház / Sport 2

FC Barcelona: Bravo, Alves, Mathieu (Bartra), Mascherano, Alba – Busquets, Xavi, Rakitic – Suárez, Neymar és Messi.

Sevilla: Beto, Coke, Pareja, Carrico, Figueiras – Krychowiak, Mbia, Deulofeu, Denis Suárez, Vitolo – Bacca.