Courtois és Varane a Barçában?

A belga akár a B csapathoz is jött volna | Varane nem volt elég jó

Habár Bojan Krkics édesapja éppenséggel a fia távozása miatt az átlagosnál bosszúsabb lehet a Barçára, ám a jelenlegi vezetésrõl nem nehéz elhinni azokat, amiket állított az 1997 és 2011 között a klub alkalmazásában álló szerb játékosmegfigyelõ a ‘Cadena SER’ katalán rádiócsatornának nyilatkozva. Krkics azt mondta, hogy Courtois 3-4 millió euróért a Barçáé lehetett volna 2011-ben, Raphael Varane szerzõdtetését pedig az egyik negatívabb játékosmegfigyelõi jelentésre alapozva utasította el Andoni Zubizarreta sportigazgató jobbkeze, Albert Valentín. Krkics továbbá az Ajax dán szélsõjérõl, Viktor Fischerrõl is beszélt. 
 

 
„Courtois nagyon eltökélt volt, hogy a Barçához jöjjön. 2011-ben nagyjából 3-4 millió euróért meg tudtuk volna szerezni õt, ráadásul nem csak az elsõ kerethez írt volna alá, hanem hajlandó lett volna akár a B csapatban vagy elsõre csak kölcsönben máshol védeni. Az elszalasztott lehetõség után egy hónappal leigazolta õt a Chelsea. A klubnál nem részletezték az ügyet, nem tudom, hogyan ért véget, lehetséges, hogy Zubizarreta irodájában, laptopján vagy a fiókjában landolt ez a történet.”
 
Varane kölcsönben érkezhetett volna
 
„Albert Valentín elküldött egy megfigyelõt, hogy nézze meg élõben a játékost, ám egy Monaco – Lens meccs után egy negatív jelentést írtak Varane-ról, amit nem értek, nekem mindig is jó érzéseim voltak a játéka kapcsán, kölcsönben könnyedén megszerezhettük volna.”
 
Viktor Fischer helyett Kiko Femenía
 
„Még Dániából le tudtuk volna igazolni 1.4 millió euróért, de a klub végül Kiko Femenía mellett tette le a voksát, aki 3 millió euróba került. Én két mérkõzésen láttam Viktort, és fantasztikus benyomást tett rám, mert nagyon tehetséges, amit jelez, hogy már akkortájt négy angol klub állt érte sorba.”
 
Femenía egyébként végül olyannyira nem bizonyult jó választásnak, hogy 2013 nyarán távozott Barcelonából, és az õsi rivális Real Madrid második csapatához igazolt, azt nyilatkozva, hogy mindig is a fõvárosiaknak szurkolt, majd 2014 nyarán onnan is távoznia kellett, azóta nincs csapata. Ezzel szemben Viktor Fischer 2012 õszén bemutatkozott a dán válogatottban, és ugyan nem kap rendszeresen meghívót valamint az Ajaxban is elveszítette mostanság a kezdõtagságát, a szakemberek szerint ha tanul a hibáiból, még mindig kiköthet egy európai nagycsapatban. 
 
Végszó?
 
Ez a három játékos nem került volna 10 millió euróba összesen, most pedig a világ elitjéhez tartoznak” – zárta szavait Krkics.