A csoportelsõség reményében

APOEL – Barça | Tartani kell a lépést a PSG-vel | Messi beelõzheti Raúlt

Egyszerû célja van a Barcelona ciprusi kirándulásának, ugyanis ahhoz, hogy a katalán csapatnak megmaradjon az esély a csoport elsõ helyére, úgy gyõznie kell Nicosiában. Két fordulóval a csoportkör vége elõtt az már eldõlt, hogy a továbbjutást a Barcelona és a PSG érte el, de az valószínûleg végig kérdés marad, hogy ki lesz az elsõ.

A csoport nagy meccsére majd december 10-én kerül sor a Camp Nouban, akkor a Barcelonának gyõznie kell majd a saját közönsége elõtt, hogy megelõzze a vezetõ PSG-t. Az 5. játéknapon amíg a Barcelona Cipruson próbál meg boldogulni, a PSG megoldható feladatot kapott, hazai pályán kell legyõznie az Ajaxot, mellyel Amsterdamban ikszelt. Feltételezhetõ, hogy ezúttal már nem fog, így a Barçának is muszáj nyernie az APOEL ellen, ami szintén nem egy lehetetlen küldetés.

Az APOEL mindössze 1 ponttal a csoport utolsója, de mivel az Ajax is csak 2 ponttal áll, még van esélye arra, hogy megszerezze az Európa-liga folytatást érõ harmadik helyét. A ciprusiak éppen az Ajax ellen tudtak eddig pontot szerezni, de a hazai döntetlen is csak egy kétséges jogosságú büntetõvel lett meg. A PSG szûken, 1-0-ra tudott nyerni Nicosiában, azon a meccsen viszont többet érdemelt volna a Nicosia, az pedig biztos, hogy a Barcelona ellen mindent bele fog adni a kiscsapat.

Luis Enrique rotációjába továbbra sem tud visszakerülni a sérült Andrés Iniesta, de a hétvégi pihenõje után most már nem fog hiányozni Javier Mascherano. Az argentin minden bizonnyal Mathieu-vel alkothat középsõvédõ-párost. A többi posztot tekintve várható, hogy most már talán kezdõként is lehetõséget kap Pedro, azonban túl nagy rotációra nincs kilátás.

A csoportelsõségen túl Leo Messi számára ismét van egy egyéni cél is a mérkõzésen, méghozzá az, hogy megdöntheti Raúl 71 gólos rekordját a Bajnokok Ligájában, miután három hete Amszterdamban beállította azt a duplájával. A szintén rekordközelben levõ Cristiano Ronaldo 70 gólos, és szerdán lép pályára a Madrid színeiben Bázelben. 

APOEL Nicosia – FC Barcelona:
Nicosia, GSP Stadium
20.45
Vezeti
: Gianluca Rocchi (olasz)
TV: Paulaner Sörház / Digi Sport 2

APOEL: U. Pardo, M. Sérgio, J. Guilherme, Carlao, Antoniades – T. Gomes, N. Morais, Vinicius, Efrem – Manduca, Sheridan.

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Busquets, Xavi, Rakitic – Pedro (Neymar), Suárez és Messi.