Lucho: „Az elsõ félidõ szenzációs volt”

Messi a legjobb | Nem az Apoel volt gyenge, hanem a Barça ennyire jó

Luis Enrique Martínez szakvezetõ igyekezett hangsúlyozni az Apoel elleni (0-4) sikert követõen csapata elsõ félidei játékát, melyben egy kapura lövést sem engedélyezett csapata az ellenfélnek. Luis Enrique úgy véli, ha ezt a teljesítményt meg tudják majd ismételni sokszor a szezon során, akkor nehezen lehet majd legyõzni a Barcelonát. A spanyol tréner nem akart hasonlatokba bocsátkozni, de kijelentette, hogy Messi a legjobb. 
 

„Nagyon könnyû egy edzõnek azt mondani, hogy a csapatának ez a verziója tetszik neki a legjobban. Ha mindig így játszunk majd, akkor nagyon nehéz lesz legyõzni minket. Nagyon komplikált azt elérni, olyan magas szinten teljesíteni, hogy az ellenfél ne jusson el a kapudig egy teljes félidõn keresztül. Senki ne higgye azonban azt, hogy az Apoel egy gyenge csapat, megmutatták már, mit is tudnak az Ajax és a PSG ellen, valamint a Camp Nouban is. Ha mi gyengébben futballoztunk volna, õk ezt kihasználták volna, ebben mindenki biztos lehet.”
 
Suárez betalált
 
„A gólja csupán egy anekdota, tudtuk, hogy elõbb vagy utóbb érkezni fognak a találatai. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy sokkal többet ad õ a csapatnak, mint csupán egy-egy gólt.”
 
Messi kihez hasonlítható? 
 
„Nem vagyok jó az összehasonlításokban, de egyértelmû, és már elmondtam többször is, hogy Leo Messi minden idõk legjobb labdarúgója.”