Válasz nélkül: 0-0

Fortuna hiányzott, de az elképzelés még inkább | 4 pontra a Madridtól

Nem volt megoldása a getafei egyenletre a Barcelonának, mely ugyan végig támadta a 90 percet, de alig jutott el tiszta helyzetekig és csak szenvedett az esõben ázó Coliseum Alfonso Pérezben. Újfent megmutatkozott, hogy a kiismerhetetlenséget továbbra sem érte el Luis Enrique, a nyerõ taktika, a nyerõ válasz nincs meg. Hogy meg lesz-e késõbb, az már 2015-ben derül ki…

Gyenge elsõ félidõt játszott egymással a Getafe és a Barcelona, rendkívül kevés helyzettel, mozgással. Amíg a Getafe annak is örült, ha kicsit tovább meg tudta tartani a játékszert, addig a Barça azon mesterkedett, hogy a betömörülõ védekezéssel szemben helyzetbe kerüljön – kevés sikerrel.

Pedig ez általában nem is múlt sokon, mégsem igazán sikerült tiszta gólhelyzetekig jutni. Közel sokszor volt ehhez a csapat, de a pontatlanságok miatt sem Messi, sem Suárez vagy Pedro nem tudott ziccerig jutni. Ezúttal Suárez egyértelmû középcsatár volt, Messi pedig bár eleinte a jobb oldalra helyezkedett, késõbb inkább visszazárt egy középsõ irányító posztra.

Erõs kritika a Barçára nézve, hogy a félidõ legnagyobb helyzetét Lafita tudta felmutatni a másik kapunál: miután Alves lemaradt, Piqué pedig tehetetlen volt, Bravo mentett óriásit és ütötte szögletre a gólba tartó labdát.

A második félidõre nem változott sokat a játék képe, még ha idõszakosan fel is tudta pörgetni a tempót a Barça. Messi lõtt egy felsõ lécet egy szabadrúgásból, itt csak a szerencse hiányzott, a támadások kidolgozottságában azonban jóval több. A támadások zöme továbbra is spontán alakult, teljességgel hiányzott az ötlet, hogy miként lehetne kijátszani a masszív védõfalat.

Az erõlködés, a tanácstalanság tetten érhetõ volt, más kérdés, hogy ha csak egy kicsit is szerencséje lett volna a Barçának, úgy valószínûleg bepattant volna az egyik labda. Ám a válasz ezúttal is hiányzott arra a feladványra, hogy mit kellene tenni egy rosszabb talajú pályán egy teljesen betömörülõ, mégis középszerû ellenféllel szemben.

Szembetûnõ volt, hogy a két szélt egyáltalán nem használta a Barcelona, hiába beszélt ennek a fontosságáról több ízben is Luis Enrique, és az újdonságra való törekvést nagyítóval sem lehetett látni.Maradt a 0-0, ami azt jelenti, hogy az Atlético Madrid pontszámban beérheti a csapatot, a Real Madrid pedig 4 pontos elõnyre tehet szert.

Getafe CF – FC Barcelona: 0-0
Getafe, Coliseum Alfonso Pérez
15.000 nézõ
Vezette:
Vicandi Garrido

Getafe: Guaita; Alexis, Velázquez, Naldo, Sammir (Vázquez 63′), Valera; Lacen, Míchel, Sarabia, Lafita (D. Castro 70′); Yoda (Pedro León 76′).

Bravo; Alves (Adriano 81′), Piqué, Mathieu, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Rakitic (Iniesta 66′); Pedro (Munir 78′), Messi, Luis Suárez.