Enrique: „Az utolsó napig tart a megújulás”

Cél a kiismerhetetlenség | Elégedett az eredményekkel

A Getafe elleni meccset megelõzõen Luis Enriquének elsõsorban az elmúlt meccsel vagy legalábbis aktuális témákkal kapcsolatban tettek fel kérdéseket az újságírók, nem pedig a soros találkozóról, ellenfélrõl. A tréner hangsúlyozta: a jövõben is fog kísérletezni, különösen azért, mert nincs olyan, hogy egy csapat eléri a csúcsot.

Változtatások a játékrendszerben

„Egy futballcsapatnak folyamatosan meg kell újulnia. Az utolsó napunkig tart majd a megújítás. Nem lesz egy olyan nap sem, amikor elérjük a 100 százalékot. Azon vagyunk, hogy a lehetõ legkevésbé legyünk kiismerhetõek, és jó eredményeket érjünk el. Számomra minden fontos. Az eredmények azt tükrözik, hogy jól teljesítettünk.”

Eredmények vagy stílus?

„Ahhoz szoktunk, hogy az eredmény mellé szép játék is társul. Nagyon sok dolog kell, de mindennek sportszakmai alapja van, mindig szükségünk van a labdára, hogy irányíthassuk a játékot.”

A PSG elleni forradalom

„Talán a változtatás drasztikus volt, de a szezon során már többször is változtattunk bizonyos aspektusokon. A játékosok tökéletesen vitték át a gyakorlatba amit elképzeltünk, rendkívül elégedett vagyok.”

Getafe

„Ebben a meccsben minden adott ahhoz, hogy nehéz legyen. Egy kemény csapat, egy olyan pálya, ahol soha nem könnyû nyerni, egy olyan gárda, amely különösen motivált ellened. Ezeket a nehézségeket igyekszünk majd megoldani.

Douglas

„Olyan játékosról van szó, aki több mint érdekes, tehetséges futballista, és azt gondoltuk, sok lehetõséget teremt a számunkra. Arra van szükségünk, amit a Sao Pauloban is csinált”

Piqué

„Mindig is számoltam vele, a szezon elejétõl kezdve. Szerencsém van, hogy több futballista közül választhatok, és mindig örülök annak, hogy ha van versenyhelyzet, és ha azt látják, talán nem fognak játszani. Mindannyian tudják, hogy egy nagyobb keretben kevesebb lehet a lazítás is.”