Jó ellenfél, szép eredmény: 8-1

Gólgála a Huesca ellen | Folytatás a kupában januárban

Gólokkal, gálával feledtette legalább ideiglenesen a Getafe elleni kellemetlen eredményt a Barcelona a Huesca ellen, miután a Camp Nouban 8-1-re gyõzött, így 12-1-el búcsúztatta a harmadosztályú együttest. A katalán tizenegy már a félidõben 5-0-ra vezetett, Pedro mesterhármast jegyzett, a szünet után pedig Adrianóé, Sandróé vagy a szintén csereként beállt Adama Traoréé volt a fõszerep.

Egyoldalú párharchoz egyoldalú visszavágó dukált, ennek megfelelõen a Barcelona nagyon hamar magához ragadta a kezdeményezést, és ezúttal a helyzetek kihasználásával sem volt problémája.

A tartalékos csapatba befért a harmadik kapus Masip, a Luis Enrique által számûzött Montoya, illetve Samper, Sergi Roberto vagy Munir is. A gólok sorát az egy félidõ alatt is háromig jutó Pedro kezdte a 21 percben, majd 5 perccel késõbb duplázott is. Rafinha indította be mélyen Munirt, a fiatal csatár bal külsõvel középre adott, Pedro pedig teljesen egyedül a hálóba fejelt. Néhány perccel késõbb már duplázott is a támadó, ezúttal Iniestától kapott nagy labdát és lõtt el a kapus mellett.

A harmadik gólt a távozásra ítélt Montoya készítette elõ, a középre adását Sergi Roberto helyezte a hosszú sarokba. A negyedik találatot Andrés Iniesta jegyezte, egy remek labdaátvételt követõen már gólhelyzetben lõtt a hosszú sarokra, és Dani Jiménez bár beleért a labdába, hárítani nem tudott. Közvetlenül a szünet elõtt ismét Pedro volt eredményes, teljesen üresen kapta a labdát, majd miután kapura fordult, nem is hibázott. A félidõ krónikájához az is hozzá tartozik, hogy a Huesca akár vezethetett is volna a Camp Nouban, de Esnáider fejese a 7. percben a kapufáról kijött.

A szünet után visszább vett az iramból a Barcelona, Pedro helyett jött is Sandro. A hatodik találatra egészen a 68. percig kellett várni, Samper adott kiváló labdát Adrianónak, aki máris ziccerbe került, és eredményes is volt végül. Luis Enrique késõbb is cserélt, lejött Munir, bejött Adama Traoré, aki szintén feliratkozott a góllövõk közé.

Adama a 78. percben a pálya háromnegyedénél kapta a labdát, és miután túljutott három ellenfélen, Dani Jiménez eszén is túljárt.

A nyolcadik gólt Sandro szerezte, ezúttal is teljesen egyedül maradt a csatár a kapussal szemben, és most sem volt kegyelem. A Huesca azonban megérdemelt egy gólt a teljes 180 perc alapján, és meg is szerezte ezt. A 86. percben egy szögletre érkezett az ötösön belül Gaspar, és a bennragadó Masipot is megelõzve a hálóba fejelt.

A vége 8-1, folytatás a kupában a legjobb 16 között az Elche vagy a Valladolid ellen januárban. Hogy ki jut tovább a 0-0-ás elsõ meccs után, csütörtökön derül ki. 

FC Barcelona – Huesca: 8-1 (5-0)
Összesítésben: 12-1
Barcelona, Camp Nou
44.884 nézõ
vezette:
Eduardo Prieto

FC Barcelona: Masip; Montoya, Bartra, Mascherano, Adriano; Sergi Roberto, Samper, Iniesta (Douglas, 46′); Pedro (Sandro, 46′), Rafinha és Munir (Adama Traoré, 74′).

Huesca: Dani Jiménez, Antonio, Gaspar, C. David, Scardina (c), Manolo (Morillas, 80′), Chus Sosa (Gaspar, 61′), Lucas, Alex Bernal, Javi Cabezas és Esnaider (Morillo, 71′).

Gólok: Pedro (21′, 26′, 43′), Sergi Roberto (29′), Iniesta (39′), Adriano (68′), Adama Traoré (78′), Sandro (84′), illetve Carlos David (86′).