„Optimista vagyok, tovább fogunk jutni”

Enrique szerint szoros párharc lesz | Védi a csapatot a kritikák elõl

Luis Enrique edzõ mind a Barcelonát, mind a Man. Cityt BL-címre esélyes csapatnak minõsítette hétfõi sajtótájékoztatóján, ami a Huesca elleni Király Kupa találkozó apropóján tartottak. A tréner ismételten megvédte játékosait a szombati teljesítmény után.

A BL sorsolás

„A City egy kemény ellenfél, nehéz lesz, mert õk is a végsõ gyõzelemre esélyes csapatok között vannak. Alaposan ki kell elemezni õket, de ez csak februárban lesz, addig nagyon sok minden változhat. Kiegyenlített párharc lesz, az volt egy évvel ezelõtt is. Két olyan csapat találkozik, mely a trófeáért hajt. A City nagyon jól erõsített, különösen magas szintû kerete van. Ami elõnyünk van, hogy a visszavágót otthon játszhatjuk, de ez sem döntõ elõny, csak örülnénk, ha az lenne. Pozitívan gondolkozom, és azt gondolom, hogy tovább fogunk jutni, ha nem, majd meglátjuk.”

A döntetlen a Getafe ellen

„Nem olvasok kritikákat már jó ideje, ezt ajánlotta az orvosom fejfájás ellen. Egy olyan csapat ellen, mint a Getafe, egy nehéz pályán, láttam, hogy a csapat jó hozzáállással küzdött, nyerni akart, és végül nem jött a várva várt siker, ami igazságos lett volna.”

Elmegy a Madrid

„A 4 pontos különbség nem döntõ jelentõségû. Mi veszítettünk pontokat, de ez velük is elõfordulhat. Remélem, hogy ez a különbség majd nem eredményez kapkodást és nem becsüljük le magunkat. Azon dolgozunk és gondolkozunk, hogy jobbak legyünk, és hogy kerüljünk közelebb a vezetõhöz.

Rosszabb statisztikák Guardiolánál és Tatánál

„Az adatokat lehet interpretálni pozitív és negatív színben is. Én maradok inkább azoknál a számoknál, amiket elértünk.”