Nyugtató az ünnepek elõtt

Kapóra jön a Córdoba a kisiklás után | Lehet javítani a getafei X után

A Barcelona gyenge meccsen csak egy pontot ért el a Getafe otthonában egy héttel ezelõtt a Ligában, de a játéka alapján nem is szolgált rá feltétlenül a gyõzelemre. Ebben a pillanatban, közvetlenül az ünnepek elõtt a Córdobánál keresve sem lehetne jobb ellenfelet találni, a helyszín ráadásul a Camp Nou lesz. A javítás kötelezõ, ilyen meccsen nem hibázhatnak Messiék.

Ez a hét egyértelmûen a kritikák jegyében telt, Luis Enrique és a játékosok is kaptak bõven a sajtótól, talán nem is alaptalanul. A kritikák alapját nem is a csapat pillanatnyi helyezése, a számok, a papíron elérhetõ lehetõségek adják, sokkal inkább a játék. Luis Enrique továbbra is keresi a csapatát, keresi azt a felállást, amivel sikeresebb lehet, de egyelõre nem találja. A számok nyelvén persze nem olyan rossz a helyzet, hiszen a BL-ben sikerült az elsõ hely elérése, a kupában a következõ kör sem lesz tragikusan nehéz az Elche ellen januárban, és a bajnokságban is még mindig csak 4 pont a lemaradás egy nagyon, nagyon jó Real Madriddal szemben.

A Córdoba összességében az utolsó elõtti helyen áll a Ligában, idegenben a 7 meccsébõl 6 pontot szerzett, nem tekinthetõ tehát rettegett ellenfélnek, és ez még annyira igaz, ha a Barcelonának ki kell engesztelnie a közönségét. Ennél jobb lehetõség erre pedig nem is lehetne, hazai pályán, pont az ünnepek elõtt.

A támadósorban elméletileg kezdhet a megszokott trió, ám Neymar pénteken kapta csak meg az orvosok engedélyét a játékra a bokasérülése után, így az õ szerepeltetése nem garantált. A középpályán Xavi, Rakitic és Busquets várhatóak a csapatba, a védelemben érdekes kérdés, hogy ki lesz a jobbhátvéd, hiszen Alves továbbra is sérült. A kupában mutatott jó játéka után kaphat ismét esélyt Montoya vagy Adriano, esetleg Douglas juthat szóhoz…

Bárki játszik is, ez a siker nem múlhat az összeállításon, ez pedig nem a magyarázkodás helye.

FC Barcelona – Córdoba:
Barcelona, Camp Nou
16.00
Vezeti: Mateu Lahoz
TV:
Paulaner Sörház / Sport 2

FC Barcelona: Bravo – Montoya (Adriano), Piqué, Mathieu, Alba – Busquets, Xavi, Rakitic – Messi, Pedro (Neymar), Suárez.

Cordoba: Carlos – Campabadal, López, Pantic, Crespo – Deivid, Luso, Fidel, Abel, Borja – Ghilas.