Lucho: „Számomra ez egy szenzációs év volt”

A csapat és saját edzõi teljesítményét az idény végén értékelné

Luis Enrique Martínez szakvezetõ egy ellentámadásokra építõ Córdobára számít szombaton délután 16 órakor, amikor is a Barça a 2014-es esztendõ utolsó mérkõzésén lép pályára a Camp Nouban a Liga 16. fordulójának keretében. Lucho elmondta, ez az év számára szenzációs volt, a csapat teljesítményének az értékelésére pedig a szezon végét tûzte ki optimális idõszaknak. 
 

„Szenzációs, fantasztikus év volt az idei. Lehetõséget kaptam, hogy a Celtát az elsõ osztályban vezessem, és sikerült egy nagyon jó csapatot és egy egyedülálló klubot az elsõ osztályban tartanom, majd a nyáron hazatérhettem. Ez olyan nekem, mint a Paradicsom, mint Disneyland.”
 
Hogyan látja a csapat jelenlegi helyzetét?
 
„Tisztában vagyok vele, hogy ennél az egyesületnél nincs idõd, és rögtön hoznod kell az eredményeket, ugyanakkor azt is tudom, hogy ez egy különleges év a számunkra, hiszen csak fél éve dolgozunk így együtt, és csak fél éve kezdtünk el egy új projektet. Nem hiszem, hogy a csapatom elveszítette volna az önbizalmát.”
 
Hogyan értékelné a Barça idei teljesítményét?
 
„Nem tennék ilyet, majd csak a szezon végén kellene, meg ugye ez egyébként is a Ti munkátok… Természetesen örültem volna, ha mi vezetnénk a bajnokságot a 2014-es esztendõ zárultával, ám jelen pillanatban van egy jobb csapat nálunk. Mi azonban emiatt nem fogjuk a fejünket verni a falba. Még várni kell az értékelésre.. persze, igazából azt csinálhattok, amit akartok.”
 
Az a bizonyos Getafe elleni találkozó
 
„Most valami hihetetlen sorozatról beszélnénk, ha néhány lehetõségünket kihasználtuk volna, vagy ha Messi szabadrúgása a hálóban köt ki. Mondtam már, hogy nem voltam elégedetlen azzal a meccsel. Az eredménnyel természetesen igen, de a játékosok hozzáállása megfelelõ volt. Nem kell dramatizálni, ha nyersz vagy ha döntetlent érsz el.”
 
A Córdoba érkezik
 
„Chapi Ferrer irányításával nem volt szerencséjük, könnyedén nyerhettek volna az elején pár mérkõzést, és akkor minden más. Djukic vezetésével már legyõzték az Athleticet, és számtalanszor döntetlent értek el. Szerintem vissza fognak zárni, és gyors ellentámadásokra próbálnak majd építeni, amire reális esélyük lehet, hiszen a széleken Fidel és Borja közremûködésével nagyon veszélyesek lehetnek. Mi magunkhoz fogjuk ragadni a kezdeményezést, és az ellenfél térfelén próbálunk majd mindvégig játszani, de figyelnünk kell, ez biztos.”