Transzfertilalom: Zubi az elnökre mutogat

Gyakorlatilag felajánlotta a lemondását | Sociedad: gólokat kell szerezni

Andoni Zubizarreta sportigazgató a Sociedad elleni (1-0) vereség után úgy nyilatkozott, hogy habár õ mindig vállalja a felelõsségét a döntéseiért, de Bartomeu elnök ismerte a legjobban a szituációt, aminek a következménye lett a CAS döntése. Zubi úgy véli, ha belövik a helyzeteket, akár nyerhettek is volna az Anoetában.

„Mint a labdarúgásért felelõs szakmai vezetõ, mindig is vállalom a felelõsséget, Bartomeu elnök úr azonban az, aki a legjobban ismeri a helyzetet, hiszen akkoriban õ volt a sportszakmai alelnöke a klubnak. A személyem mindig is az elnök kezében van, aki annak fényében dönt a sorsomról, hogy mi a megfelelõ az egyesület számára. Vállalom a felelõsséget, de a büntetés nagymértékû és kemény, együtt kell ezt átvészelnünk.”

„A nyáron jelentõsen megerõsítettük a keretet, a kölcsönben levõ játékosainkra számíthatunk, ráadásul a saját neveléseink is törnének felfelé, rájuk alapozva pedig kellõen erõsek leszünk. Ez mûködni fog.”

A baszkok elleni vereség

„A Real a meccs elején megszerezte a vezetést egy öngóllal, mi pedig nem tudtunk egy gólt sem lõni. Domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, a területükön játszottunk, ám a fociban a gól számít. Benne volt, hogy akár többször is betalálunk, ám ez még nem jelenti azt feltétlenül, hogy jól is játszottunk, nehéz ezt megállapítani. A Real gyorsan gólt szerzett, utána a kontrára játszhatott, és ez alapvetõen befolyásolta a találkozót.”

Luis Enrique elhibázott döntései?

„Az a felfogásunk, hogy mindig azoknak kell megnyerni a meccset, akik a pályán vannak. A vezetõedzõ ismeri a legjobban a csapat állapotát, a játékosok állapotát, õ dönt. Ennél a klubnál mindig is kedveltük azokat a szakvezetõket, akik hisznek magukban, a döntéseikben, és fel is merik azt vállalni.”