Messi: „Soha nem kérném, hogy rúgják ki Enriquét”

Cáfolja a vitákat | Egységet kér mindenkitõl a következõ hónapokra

Lionel Messi kihasználta a vasárnap esti emelkedett hangulatot, és interjút adott a Barça TV ‘El Marcador’ címû mûsorának, hogy cáfolja azokat az információkat, amikkel a napokban tele volt a sajtó.

„Hálát adok azért, hogy a legjobbamat adhatom, ez az, ami tényleg igaz. Hallottam már mindent velem kapcsolatban. Soha nem szoktam cáfolni semmit, mert már sokszor mondtak hasonlókat is korábban. Például, hogy rossz a kapcsolatom Guardiolával, Eto’óval, Ibrával, Bojannal… hogy én már nagyon sok embert kirúgattam innen. Ez egyáltalán nem igaz, azt sem kértem, hogy rúgják ki az edzõt, Juanjót, sem Canalest, sem másokat, akiket esetleg említettek a sajtóban. Ez nem igaz, nem tenném soha.  Fáj, ami történt, mert ezúttal innen, Barcelonából jött az információ, olyanoktól, akik szeretik, vagy azt mondják, hogy szeretik a klubot. Nem Madridból, ahonnan más esetekben támadtak bennünket. Vannak olyan emberek, akik rosszat akarnak a Barcelonának, ezért most jobban, mint bármikor, egységeseknek kell lennünk, mert nagyon fontos dolgok állnak elõttünk.”

„Hallottam, hogy miket mondattak velem. Úgy festettek le, mint aki az egész klubot irányítja, manipulálja, de én is csak egy játékos vagyok a sok közül. Nem hozok döntéseket, és nem is kérem, hogy döntések szülessenek. Nem vártam el, nem kötöttem ki semmit annak érdekében, hogy maradjak, mert egyáltalán nem is állt szándékomban, hogy elmenjek. Hallottam olyan változatokat is, hogy az édesapám már a Chelsea-vel vagy a Cityvel tárgyal… minden hazugság. Ezt az alkalmat most kihasználom, hogy cáfoljam mindezeket, és hogy minden ember tudja, mi az igazság.” 

„Nem jó, hogy rivalizálást keresnek köztem és Luis Enrique között, mert ilyen nincs. Ahogyan mondtam, egységeseknek kell lennünk, az embereknek is, nekünk is.  Ne dobálják ránk a szart kívülrõl, ne gyengítsenek kívülrõl, mert ez ténylegesen kárt okozna. Hátra van még hat fontos hónap a szezonból, hogy elérjünk szép dolgokat a magunk és a klub számára.”