Ez a Barça harapni is tud: 0-4

Mesterhármas Messitõl | Végig volt lendület és akarás | Jöhet az Atleti

Lionel Messi vezetésével és mesterhármasával a Barcelona simán, 4-0-ra gyõzött A Coruñában a Deportivo ellen, és ezzel továbbra is néggyel több vesztett ponttal, de 1 pontos hátrányban folytatja a Real Madrid mögött a tabellán. A katalán csapatban volt lendület, ötlet, akarás, nem ült le a gólok után sem, és ha így tudja folytatni az Atlético elleni kettõs meccsen is, még akár sokat is elérhet ebben a szezonban…  

A Barcelona úgy folytatta a Depor ellen, ahogyan az Atlético és az Elche ellen abbahagyta múlt vasárnap, illetve múlt csütörtökön. Ez igaz a játékra, de igaz részben a kezdõcsapatra is: Luis Enrique most elõször játszatta ugyanazt a kezdõ tizenegyet a szezonban 29 (!) találkozó után, az Atléticót verõ kezdõ tizenegyet. A csapatban volt lendület, elképzelés, de most leginkább azt illik kiemelni, hogy akarat is, egy jó mérkõzés, illetve a jó játék iránt.

Ez ugyanis talán a legfontosabb dolog. Ha egy csapat akar jól játszani, akkor jó játékosokkal fog is tudni. Ez az, ami nem minden meccsen volt egyértelmû az õsszel, de most, egy alapvetõen hétköznapi idegenbeli meccsen szerencsére jól kijött. A játékosok tettek egymásért, besegítettek ha kellett, így a csapatvédekezés jól mûködött, és a Deportivo nagyon-nagyon ritkán lépett csak át a félpályán.

A vezetést Messi szerezte meg a 11. percben, hála Rakitic egészen kiváló hosszú indításának, amit lendületbõl fejelt át az argentin a kapus fölött. Nagyon szép, a Barcelonánál különösen ritkán látható figura, direkt játék.

A második gólra ugyan több mint 20 percet várni kellett, de a lendület nem ült el. A csapat a vezetés után is támadó maradt, megtartotta a kezdeményezést, minimális teret engedett a Depornak. A második gólt Neymar készítette elõ, Suárezhez akart játszani, de helyette végül Messi került ziccerbe, lecsapott a szabad labdára és átemelt a kapus fölött. 0-2, biztos vezetés.

A szünet után a Depor már bátrabban támadott, több veszély volt a támadásaiban, de a Barcelona továbbra is ura volt a meccsnek, és nem csak eldugta a labdát, próbált is játszani vele.

Ez nagy különbség a korábbi meccsekhez képest, pláne többgólos elõnyben. A Barça nem állt le, amit korábban már 1-0-nál is megtett, most azonban már 3-0-nál sem változott így a játék.

Messinek ugyanis sikerült a mesterhármas, a 62. percben egy szöglet után elõtte több terület adódott a rövid oldalon, befelé húzott, majd kilõtte a hosszú sarkot.

A negyedik gól már a Deportivo védelmének mûve volt, egy jobb oldali beadás után a hazai védõk hozták össze, a labda végül Sidnei-rõl került a kapuba. A végeredmény így 0-4, a Barcelona a gólok számában, de fõként játékban megérdemelten nyert, és tarthatja a reményt a szurkolókban, hogy lehet Luis Enrique Barçája egy nyerõ csapat is…

Deportivo La Coruña – FC Barcelona: 0-4 (0-2)
A Coruña, Riazor
25.173 nézõ
Vezette:
Martínez Munuera

Deportivo: Fabricio, Juanfran, Lopo, Sidnei, Luisinho, Alex Bergantiños, Juan Domínguez, Medunjanin (Lucas Pérez 76′), Cavaleiro, Cuenca és Oriol Riera (Toché 64′).

FC Barcelona: Bravo, Alves, Mascherano, Piqué, Alba – Busquets (Bartra 66′), Rakitic, Iniesta (Rafinha 66′)  – Suárez, Neymar, (Pedro 70′) és Messi.

Gólok: Messi (11′, 33′, 62′), Sidnei (82′, öngól).