Lucho: „Az intenzitás nagyon fontos”

Suárez miatt nem aggódik | Nincs kezdõkapus egyik sorozatban sem

Luis Enrique óva int mindenkit attól, hogy a kupameccsbõl induljon ki a Barça szombati, Elche elleni bajnoki összecsapásával kapcsolatban. A trénert nem aggasztja Suárez góltalansága, a kapusposzton pedig nagy versenyhelyzetet lát. 
 

„Mindenki hibázik – játékos és edzõ is. A tizenhatoson belül kevés olyan támadó mozog úgy, ahogy Suárez, szóval miért is kellene aggódnom? Elégedett vagyok a teljesítményével, a hozzáállásával, és nem aggaszt, hogy nem lõ gólokat.”
 
Rakitic pihen
 
„Nincsen semmiféle egészségügyi problémája. Több, mint fontos játékos a számunkra.”
 
A kupameccs már a múlt
 
„A Liga tele van meglepetésekkel. A futballban létezik egy nagyon fontos dolog, amit intenzitásnak hívnak. Minden meccsen nagy intenzitással kell játszanod, másképpen bármikor legyõzhetnek. Biztos vagyok benne, hogy az Elche nagy határozottsággal fogja belevetni magát a mérkõzésbe, nekünk is ezt kell tenni. A játékosok azonban tisztában vannak ezzel, nem kell nekem erre különösebben felhívni a figyelmet.”
 
Kapusposzt – Bravo a Ligában, Ter Stegen a kupában és a BL-ben?
 
„Ez bármikor változhat, mert a futballban semmi sem tart örökké. Egyébként is három kiváló kapusom van, nem kettõ, hiszen Jordi Masip is az elsõ keret tagja. Elégedett vagyok mindhármukkal, kiválóan feledtetik az elmúlt nyáron távozó Victor Valdés hiányát.”