Újabb elchei mészárlás: 0-6

Az Elche csak egy félidõre volt partner | Tart az ígéretes forma

A Barça ismét gólfesztivált rendezett az Elche ellen, és a kupameccs után most a bajnokságban már hat gólig jutott a Martínez Valeróban. A szenvedõsebbre sikerült elsõ félidõben Piqué szerzett vezetést, majd a második félidõben gálává alakult a találkozó: Neymar és Messi is duplázott, Pedro adta a kegyelemdöfést. Tart a lendület, tartson még sokáig!

Kifejezetten rossz elsõ félidõt játszott Elchében az alaposan felforgatott Barcelona, melyben Luis Enrique kicserélte a szerdai meccshez képest a teljes középpályát, a védelem felét, illetve a támadósorban Suárez helyett ezúttal Pedro játszott.

A cserék hatására jóval körülményesebben játszott a csapat, mint az elmúlt meccseken, de el kell ismerni, hogy az Elche is nagyon határozottan, jól szervezetten lépett fel. A zöld-fehérek a térfelük egészére kiterjesztették az agresszív letámadáson alapuló védekezésüket, nem engedve területet Messiéknek. Kiválóak voltak a besegítések, a területet teljesen sikerült lezárni. A támadó játékosok nem tudtak felgyorsítani, következésképpen a tizenhatosig csak nagyon ritkán ért fel a Barça.

Az Elche labdákat szerzett, kontrázni is tudott, és akadtak jó lehetõségei is. Bravo ezekben az esetekben védeni tudott, de mindenképpen dicséret illeti az Elche érett játékát. A másik oldalon akadt szép szabadrúgása Messinek, ami mellé szállt, az argentin késõbb kiváló hosszú sarok elé ívelt passzal szolgálta ki Neymart is, ám a brazil nem találta el a labdát néhány méterre a kaputól.

Nem volt tehát sok helyzete a Barçának, de gólt mégis sikerült szerezni: Messi gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a 35. percben, a hosszú oldalon Piqué átvette a labdát, majd be is vágta azt.

A második félidõnek is intenzíven futott neki az Elche, továbbra is sokat mozgott mindenki, egyértelmû volt a szándék: mielõbb ki kell egyenlíteni. Ezzel azonban alaposan föllazult a csapat védekezése, amit a Barcelona egy kontratámadás végén meg is büntetett. Neymar elõtt volt nagyon sok szabad terület, a tizenhatoson belül csinált egy cselt befelé, fölvágták, tizenegyes. A büntetõhöz Messi állt oda, és okosan elhelyezte a játékszert a kapus mellett.

A gólt követõen még emberelõnybe is került a katalán csapat Fajr kiállítása miatt, amivel végleg eldõlt a találkozó. Más kérdés, hogy az Elche így sem adta fel a küzdelmet, továbbra is óriási lelkesedéssel küzdött minden labdáért, gyorsan, határozottan. Gólt viszont megint a Barcelona szerzett, az addig kapu elõtt bizonytalan Neymar talált be.

A 69. percben Messi tette be elé, egyben a védelem mögé a labdát, a brazil kivárt, majd szépen kilõtte a hosszú sarkot. Két perccel késõbb jött az újabb gól, ezúttal is Messi és Neymar játszottak össze, most is az argentin volt az elõkészítõ, és a kényszerítõ után a csatár egészen közelrõl vágta be Tyton feje fölött a labdát.

Ezzel sem volt azonban vége, a 88. percben Bartra indította jó pillanatban Messit, az argentin gyorsan kapu felé fordult, majd nagyon szépen kilõtte a hosszú sarkot. A ráadás perceiben Neymar volt az elõkészítõ, elhúzott a védõje mellett a jobb oldalon, kiválóan adott középre, az érkezõ Pedro pedig közelrõl nem hibázhatott. 0-6, ez a vége.

A Barcelona megérdemelten, nagy arányban gyõzött, és tartja a jó formáját. Jövõ szerdán ugyanakkor ennél sokkal nehezebb, és sokkal fontosabb meccs jön idegenben az Atlético ellen…

Elche – FC Barcelona: 0-6 (0-1)
Elche, Manuel Martínez Valero
15.000 nézõ
Vezeti:
Clos Gómez

Elche: Tyton, Damián, Enzo Roco, Pelegrín, Cisma (Edu Albacar 61), Adrián (Lombán 71′), Pasalic, Fayçal, Víctor, Aarón és Jonathas.

FC Barcelona: Bravo, Montoya, Piqué, Bartra, Alba (Adriano 71′), Mascherano (Busquets 71′), Rafinha, Xavi, Pedro, Neymar és Messi.

Gólok: Piqué (35′), Messi (55′ tizenegyesbõl, 88′), Neymar (69′, 72′), Pedro (93′)

Kiállítva: Fajr (58′).