Atlético? Elintézve!

Gyõztek a visszavágón is: 2-3 | Nagy foci, gólok, viták, kiállítások

A Barcelona jutott a Kiály Kupa elõdöntõjébe, miután egy szenzációs elsõ, és egy diszkrét második játékrész után 3-2-re gyõzött Madridban is az Atlético ellen. Összesítésben így 4-2-vel abszolválta a párharcot, és várhatja, hogy a Getafével vagy a Villarreallal találkozik a legjobb négy között. Az öt gólt hozó elsõ 45 percbe minden belefért, az Atlético azonban kétszeri vezetés után is hátrányba került, és alapvetõen befolyásolták a meccset a bírói tévedések is, amik mindkét csapatot sújtották. Ami pedig nem változott: Messi irányított, Neymar döntött.

Az elképzelhetõ legmagasabb színvonalú elsõ félidõt hozott a párharc visszavágója, ahol az Atlético már az elsõ percben vezetést szerzett, majd késõbb ismét elõnybe került, de a pihenõre már a Barcelona mehetett elõnnyel. Intenzitás, rengeteg lábmunka, villámgyors támadások mindkét oldalon. A tavalyi meccsekkel ellentétben most a helyzetek, a gólok, az õrület dominált.

Torres már az elsõ percben befûzte Mascheranót, majd gyönyörûen kilõtte a hosszú sarkot. A Barça azonban gyorsan egyenlíteni tudott, ráadásul pont úgy, ahogyan az Atlético szokott; kontrából. A 9. percben Messi csinált egy cselt az oldalvonal mellett a félpályán, kiválóan indította Suárezt, aki a középen teljesen üresen kiugró Neymar elé tálalt, a brazil pedig miután közel ért a kapuhoz, gyönyörûen kilõtte a hosszú sarkot. Oblak tehetetlen volt, megvan az oly fontos idegenbeli gól.

A következõ találatra a 30. percig kellett várni, amikor Juanfran harcolt ki büntetõt Mascheranóval szemben. A játékvezetõ azonban tévedett, az argentin még a büntetõterületen kívül találkozott Juanfrannal, így az ítélet téves volt, ám Raúl García nem kegyelmezett. Az egyenlítésig azonban most is csak 8 perc kellett, egy szöglet után Busquets fejesét az ötösrõl Miranda lõtte határozottan a saját kapujába, ezzel lehetetlen helyzetbe hozva Oblakot. 2-2 a 38. percben.

A 41. percben már Griezmann lõhetett volna gólt, Jordi Alba kézzel blokkolta, büntetõ nem jött, kontratámadás viszont igen. A gyors akció végén Messi tálalt az addigra fölérõ Albához, a katalán bekk estében adott középre, Neymar pedig egy finom mozdulattal elküldte Oblakot is, majd az üres kapuba helyezett. 2-3, eldõlt a párharc.

Egészen elképesztõ, ritkán látható szívonalú 45 perc volt, és akkor még mindig nem írtunk azokról a lehetõségekrõl, amikbõl nem esett gól. Ráadásként a játékvezetõ az öltözõfolyosón kiállította Gabit, így az Atlético 10 emberrel maradt.

A második félidõ ennek megfelelõen egészen más meccset hozott. A hazai csapat esélyei elszálltak, hiszen emberhátrányban kellett volna három gólt szerezniük. Ezt Cholo Simeone is belátta, és már ennek megfelelõen cserélt. Még a szünetben lehozta az abszolút húzóember Griezmannt, majd késõbb Juanfrant és Arda Turant is. Vendég oldalon jött Pedro, Mathieu és Rafinha, Luis Enrique így pihenõt adott Neymarnak, Rakiticnek és Mascheranónak – ez utóbbinak nem ez volt a legjobb idei meccse.

Helyzetekbõl ezúttal már hiány volt. Az Atlético nem hitt benne, a Barcelona rápihent az eredményre és tartotta a labdát. Így telt el a második játékrész, különösebb izgalmak nélkül.

Maradt a parádés elsõ félidõ 2-3-as eredménye, ami összesítésben 2-4-es eredményt jelent, és a Barcelona továbbjutását az elõdöntõbe.

Atlético de Madrid – FC Barcelona: 2-3 (2-3)
Madrid, Vicente Calderón
55.000 nézõ
Vezette:
Gil Manzano.

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran (Gámez 58′), Miranda, Giménez, Siquiera – Arda (Cani 62′), Gabi, Mario Suárez, Raúl García – Griezmann (Saúl 46′), Torres.

FC Barcelona: Ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu 61′), Alba – Busquets, Rakitic (Rafinha, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.

Gólok: Torres (1′), Neymar (9′, 43′), Raúl García (30′ tizenegyesbõl), Miranda (38′, öngól).
Kiállítva: Gabi (46′), Mario Suárez (83′)