Neymar – Messi: nyerõ kapcsolat

A csapat 91 góljából 56-ban szerepük volt | 50 gólnál járnak

A Barcelona eredményeiben, játékában és a statisztikák szintjén is óriási szerepe van Neymar és Messi kapcsolatának, és ez a hétvégi, elchei meccstõl függetlenül is tényként jelenthetõ ki. Õk ketten húzzák a csapat szekerét a góllövés és a helyzetek kialakítása tekintetében is, amit az igazol a leginkább, hogy õk ketten 50 gólt szereztek eddig idén a csapat 91 találatából.

Ebbõl 31-et Messi lõtt, 19-et a brazil. Elõbbi a 31-bõl 21 gólt lõtt a Ligában, a többi a BL-re és a Kupára jutott. Neymar szezonja összehasonlíthatatlanul jobb már most is, mint a tavalyi – elsõ barcelonai – idénye volt. Már most 14 bajnoki találatnál jár, 3 gól termett számára a BL-ben, 2 a Kupában.

Ennél is sokatmondóbb adat talán, hogy a csapat 91 találatából 56 volt olyan, amelyikben valamilyen módon közremûködött, vagy a gólszerzés, vagy a kiszolgálás tekintetében Messi vagy Neymar. Arról nem beszélve, hogy egymás kiszolgálásában is jeleskednek, Messi 8, Neymar 6 gólpassznál jár az egymás közötti „versenyben.”

És ami a teljes Barçára nézve hízelgõ statisztika: januárban a csapat 23 gólt lõtt és mindössze kettõt kapott. Ez pedig még úgy is szép adat, hogy ennek a 23-nak az Elche egymaga elviszi a nagy részét.

Most jöhet egy újabb, az eddigieknél még nehezebb vizsga, amin szintén át kell tudni lépni: szerdán irány Madrid, egy kõkemény idegenbeli rangadó, ahol a tét a továbbjutás.