Tartás, lendület, gólok: 3-2

Nagy meccsen vertek egy jó Villarrealt | 4 perc alatt fordítottak 1-2-rõl

Magas szívonalú, lüktetõ és izgalmas meccset hozott össze a Barça és a Villarreal a Camp Nouban vasárnap este, és ugyan a vendégek kétszer is vezetést szereztek, a Barcelona négy perc alatt fordítani tudott, majd 3-2-re megnyerte a meccset. Neymar és Messi ezúttal is betaláltak, csatlakozott hozzájuk a Rakiticet nagyon ígéretes teljesítménnyel helyettesítõ Rafinha, de minden dicséretet megérdemel a Villarreal is, mely igazolta, hogy nem véletlenül nem szenvedett vereséget 18 találkozón keresztül.

 
A helyzetkihasználáson, a pontosságon és egy részben legalább a szerencsén múlt az elsõ félidõ alakulása. A Barcelona bár nagy fölényben játszott, és lényegesen több veszélyt teremtett a Villarreal kapuja elõtt, hátrányba került, és csak közvetlenül a szünet elõtt tudott kiegyenlíteni. A 4-4-2-es hadrendjével stabil védekezést felmutató Villarreal amennyire lehetett, lelassította a gránátvörös-kék együttest, ráadásul nyitott volt a kontratámadásokra, melyek közül egyet ki is tudott használni.

A 30. percben az egyik ritka Villarreal-akció alakult igen szerencsésen; Mario jobb oldali kapura lövési kísérlete borzasztóan sikerült, a labda egészen más irányt vett, ebbe belelépett ösztönösen Cheryshev, és szerencséjére a labda pont a bal alsóba vágódott – Bravo tehetetlen volt. Persze a Barçának ekkor már régen vezetnie kellett volna, legalábbis Luis Suáreznek több lehetõsége is volt a gólszerzésre. Az uruguayinak volt kifejezetten nagy gólhelyzete is, amit mellé lõtt, de próbálkozott a tizenhatosról is, ami viszont nagyon jó lövés volt, ám védte Asenjo. A Barcelona jól és sokat mozgott, megvolt a szükséges intenzitás, akarás, de a pontosság hiányából is adódóan kevesebb lehetõség volt az elmúlt hetekben megszokottnál.

Végül közvetlenül a szünet elõtt Messi indított el egy támadást, a büntetõterületen belül Rafinha csavart a hosszú alsó sarokra, amit Asenjo még kiütött, de a kipattanóra érkezõ Neymar már nem hibázott. 1-1!

A második félidõ aztán több helyzetet és még több gólt hozott, de ezúttal is a Villarreal büntetett elõször. Piqué hibázott óriásit a saját térfelén, adott el egy labdát Giovanival szemben utolsó emberként, amivel a mexikói egészen az alapvonalig ment, nagyon szépen cselezett, majd adott vissza, és az érkezõ Vietto lõtt a hálóba. 1-2, megrettent a Camp Nou.

Sokáig azonban nem kellett várni a válaszra, Suárez éles szögbõl elengedett lövését még védte a kapus, a kipattanót pedig végül az egyébként is remek meccset futó Rafinha a hálóba vágta. 2-2!

Két perccel az 1-2 után tehát meg is volt az egyenlítés, majd újabb kettõ perc elteltével jött a vezetõ találat is. Lendületes támadás végén Messi került tiszta lövõhelyzetbe szemben a kapuval a büntetõterületen kívül, és jobb lábbal nagyon szépen lõtte ki a bal felsõt.

Elõnyben sem nyugodhatott meg azonban a Barcelona, a Villarreal lesrõl lõtt egy gólt, és folyamatosan benne volt a veszély a támadásaiban. Ez utóbbi persze igaz volt a Barcelonára is, Neymar és Suárez is közel állt a gólszerzéshez, és továbbra is bõven volt intenzitás a játékában.

Végül azonban újabb gól már nem esett, ha nem is könnyen, de otthon tudta tartani a 3 pontot a Barça, mely így tartja a lépést a Ligában a madridi csapatokkal. Folytatás egy hét múlva Bilbaoban…

FC Barcelona – Villarreal CF: 3-2 (1-1)
Barcelona, Camp Nou
60.005 nézõ
Vezeti:
Vicandi Garrido

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets (Mathieu 71′), Rafinha (Rakitic 88′), Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez (Pedro 79′).

Villarreal: Asenjo, Mario Gaspar, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa, Bruno, Pina (Trigueros 77′), Jonathan Dos Santos, Cheryshev, Vietto, Giovani.

Gólok: Cheryshev (30′, Neymar (45′), Vietto (51′), Rafinha (53′), Messi (55′).