Enrique: „Minél hamarabb jön a BL, annál jobb”

Az eredmény fájó, de a Málaga megérdemelte a gyõzelmet a Camp Nouban

Luis Enrique természetesen csalódottan nyilatkozott a Málaga ellen elveszített bajnoki találkozót követõen. A szakvezetõ elmondta, nem volt meg az egyensúly csapata játékában, csapatként nem megfelelõen mûködtek, míg a Málaga jól játszott, és megérdemelten vitte el a három pontot a Camp Nouból. 

„Szét tudjuk választani az elsõ és a második félidõnket. Az elsõ többé-kevésbé rendben volt. A Málaga kihasználta a hibáinkat, hogy nem volt rendszer és egyensúly a játékunkban. A második játékrészben sem csapatként, sem egyénenként nem nyújtottunk kiemelkedõt. Nem volt meg az egyensúly. Az eredmény fájdalmas számunkra, de a Málaga jól játszott, megérdemelték a gyõzelmet.”

„Megszoktuk már az ilyen típusú találkozókat. Szeretném hinni, hogy ez csak egy félrecsúszott meccs volt, de az normális, hogy a csapatok úgy jönnek ide, hogy keményen visszazárnak. Az ilyen eredmények kapcsán rájössz, hogy az ellenfeled is kiváló minõséget képvisel.”

„Nagyon nehéz volt helyzeteket kialakítani. Szervezetlenül játszottunk, nálunk pedig kulcsfontosságú, hogy összeszedettek legyünk, errõl beszéltünk a szünetben is. Az egy-egy elleni szituációkban sem voltunk jók.”

Mi lesz így Manchesterben?

„Amikor veszítünk, természetesen fáj, és nehéz magunk mögött hagyni, de megpróbáljuk, hogy a ’régi’ Barça lépjen pályára Manchesterben. Minél hamarabb jön a következõ meccs, annál jobb, ez a legjobb módja annak, hogy elfelejtsük a vereséget.”

Sok van még a Ligából

„Sok van még hátra a Ligából. Az a csapat fogja megnyerni, amelyik a legtöbb pontot szerzi a 38 forduló alatt.”