Ez mi is volt? Oda a sikerszéria: 0-1!

Alves hibája után Juanmi döntött | Kritikán aluli hazai teljesítmény

A Málaga megszakította az FC Barcelona tizenegy meccses gyõzelmi sorozatát, és 1-0 arányban legyõzte a katalán gárdát a Camp Nouban a Liga 24. fordulójában. A Barcelona kritikán aluli teljesítményt nyújtott ötlettelen és enervált futballjával, amit csak tetézett Alves hibája, amibõl Juanmi már a hatodik percben beállította a végeredményt. A Málaga szervezett, fegyelmezett volt, megérdemli a gyõzelmet, így a Barcelona a forduló után ismét négy pontra kerülhet a listavezetõ Real Madridtól.

Luis Enrique szakvezetõ csupán Mascherano és Rakitic számára adott pihenõt a City elleni Bajnokok Ligája párharc elsõ felvonása elõtt, így az úgynevezett alapcsapatba csak Mathieu és Rafinha tudtak bekerülni. A találkozó elsõ félideje nem igazán úgy alakult a katalánok számára, ahogyan azt tervezték.

Egyrészt a félidõ egészében nem találták a ritmust a hazaiak, nem érkeztek a szokásos összjátékok, lassú volt a labdajáratás, és a Málaga szívós, fegyelmezett és koncentrált védekezésének köszönhetõen Neymar, Messi és Suárez nem tudtak emberelõnyös szituációkat kialakítani.

Másrészt a hatodik percben egy bosszantó hiba után a vendégek meg is szerezték a vezetést. 0-1, Kameni rúgta elõre hosszan a labdát, Alves haza akarta azt adni Bravonak, ám nem igazán úgy sikerült, ahogy tervezte, Juanmi lecsapott a labdára, elvitte a chilei hálóõr mellett, és a hálóba helyezte a játékszert.

A Barcelona támadóbeli impotenciáján túl a védekezés sem volt rendben, a vendégek 2-3 alkalommal is oda tudtak érni gyors ellentámadások révén Bravo kapuja elé, de vagy a kapus vagy valamelyik védõ végül mindig a helyén volt. A félidõben tehát 1-0-s vendég vezetés állt az eredményjelzõn.

A második félidõben sem sikerült váltani, ugyanúgy szenvedett a Barcelona, helyzetek nélkül, a Málaga pedig többször is emberelõnyös ellentámadásokat tudott vezetni, ám ezeket nem sikerült kihasználnia. Érezte a problémát Luis Enrique, negyedóra után érkezett is Rakitic a brazil Rafinha helyére.

A megoldást azonban nem találta meg a Barcelona, még azok után sem, hogy Mascherano és Pedro is beálltak. A katalánok rendezetlenek voltak, és kilátástalanul, nagyon lassan szövögették a támadásokat. Ezt támasztja alá, hogy a második félidõben egyetlen egy lövés ment kapura a katalán próbálkozásokból… Ráadásul a Málaga kiváló idõhúzó taktikáját látva, mellyel a játékvezetõ igencsak elnézõ volt, a hazaiak idegessé váltak, és már nem tis tudtak a játékra koncentrálni.

A bajnokság még nem úszott el, az Atlético Vigóban kapott ki például a múlt héten, és a Real Madrid is fog még botlani. Továbbá azt is a legegyszerûbb lenne leírni, hogy a City így simán kiejti a Barcelonát. Ehelyett azonban sokkal inkább azt kellene megfejteni, hogy mi is volt ez, mert ez egy nagy talány. A játék minden szintjében kritikán aluli volt a Barcelona, a párharcoktól kezdve a támadásépítésig.

Ez a kérdés pedig nem csak Luis Enriquének szól, hanem az egész keretnek is, mert a párharcok elvesztésérõl és a pontatlan passzok garmadájáról például nem az edzõ tehet akkor, amikor egy hosszú gyõzelmi szériából érkezik el a csapat az adott mérkõzéshez.

FC Barcelona – Málaga CF: 0-1 ( 0-1 )
Barcelona, Camp Nou
78.276 nézõ
Vezette:
Martínez Munuera

FCB: Bravo, Alves (Mascherano, 72’) Piqué, Mathieu, Alba, Busquets, Rafinha (Rakitic, 62’), Iniesta (Pedro, 66’ ) Messi, Suárez, Neymar.

Málaga: Kameni, Rosales, Angeleri, Weligton, Torres, Ricardo Horta (Duda, 78’), Darder, Recio, Castillejo, Samuel (Boka, 84’), Juanmi (Juanpi, 49’).

Gól: 0-1, Juanmi (6’).