Pellegrini: „Frissebbek vagyunk, mint tavaly”

Az elsõ perctõl támadni fognak | Touré Yaya hiánya miatt nem aggódik

A Manchester City mestere, Manuel Pellegrini igyekezett hangsúlyozni a Barcelona elleni BL-párharcot felvezetõ sajtótájékoztatóján, hogy az idei meccsek teljesen mások lesznek, mint a tavalyiak. Pellegrini nem számíthat eltiltás miatt Touré Yaya játékára, ám az elefántcsontparti hiánya egy cseppet sem aggasztja a chilei trénert.
„Azt szeretnénk, hogy megszerezzük a labdát, azt tartsuk a lehetõ leghosszabb idõn keresztül, és mindezt végig teljes koncentráltsággal tegyük. Magyarán azt tervezzük csinálni, amit tudunk.”
A City jól, a Barcelona kevésbé jól hangolt
„Nem tudom, milyen állapotban is vannak valójában, ám biztos vagyok benne, hogy kedd este az igazi Barcelonát fogjuk látni, azt, amelyik a Bajnokok Ligája trófeáért küzd. Mi jó formában érkezünk el a meccsre, hiszen mostanság a kapu elõtt bizonytalanok voltunk, a hétvégén azonban ötször is sikerült a kapuba találnunk.”
„Az elsõ felvonáson az a célunk, hogy nyerjünk hazai pályán, illetve hogy ne kapjunk gólt, ám ez a csapat már számtalanszor megmutatta, hogy képes nagyon jól játszani, és nagyon jó eredményt is elérni. Ha nem tudnánk nyerni, akkor a döntetlen még mindig jobb, ezek között pedig a 0-0 a legkedvezõbb.”
Touré eltiltás miatt csak a lelátón
„Yaya egy nagyon fontos játékos a számunkra, egyértelmû, hogy vele a pályán sokkal jobbak vagyunk. Ugyanakkor nélküle is tudunk nagyon jól futballozni, ezt már bizonyítottuk, és megvertük nélküle a Rómát és a Bayernt is. 
Az idei párharc más lesz
„Tavaly nem játszottunk kivárásra, csupán nem tudtunk még inkább támadólag fellépni, mert akkor két hónap alatt 19 mérkõzést játszottunk le. Most azonban teljesen más a helyzet, kiváló formában várhatjuk az összecsapást, és sokkal frissebbek vagyunk, mint az elmúlt esztendõben. Remélem, hogy ezúttal támadni tudunk már az elsõ perctõl kezdve. Remek összecsapás lesz két olyan csapat között, mely kiválóan bánik a labdával.”