Itt a BL, itt a nyerõ Barça kell

Gólok kellenek Manchesterben | A City idén más forgatókönyvre számít

A Málaga ellen talán belefért a kisiklás, ám a City ellen kedden este a legjobb, legélesebb Barcelonára van szükség. Ahogy szokás mondani, a BL-ben egy rossz 45 perc is a kiesést jelentheti, itt nem lehet úgy játszani, ahogy szombaton a Málaga ellen. De nem is így kell hozzáállni a meccshez: Jöjjön nyugodtan egy erõs City, ha a Barcelona hozza az elmúlt hetekben látott formáját, holnap nem kaphat ki, összesítésben pedig nem eshet ki a sorozatból.

Egy évvel ezelõtt Tata Martino Barcelonája nem volt annyira jó, mint amennyire Luis Enrique csapata az utóbbi mérkõzéseken, de a Cityt akkor is sikerült kiütni a nyolcaddöntõben kettõs gyõzelemmel. Manuel Pellegrini, a City mestere elmondta: idén frissebbek, mint akkor voltak, és az a tervük, hogy többet birtokolják a labdát, mint akkor. A játékosok azt emelik ki, hogy azóta tapasztaltabbak lettek, és ennek meglátszik majd az eredménye. Most egészen biztosan kiderül…

A City oldalán visszatérhet sérülése után Milner, biztosan pályán lesz a remek szezont futó David Silva, a mindig életveszélyes Agüero, hiányzik viszont majd eltiltás okán az ex-barcelonai Touré Yaya, amit aligha bánnak azok, akik ismerik az elefántcsontpartit.

Luis Enrique egészen biztosan a legerõsebb csapatának ad lehetõséget, ami a tapasztalatok alapján a következõ lesz: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba a védelemben, Busquets, Iniesta és Rakitic a középpályán, Suárez, Neymar és Messi a támadósorban.

A gyõzelmi széria ugyan megszakadt a Málaga ellen, de ez nem baj, ha ismét sikerek következnek – ahogy azt Luis Enrique is mondta hétfõn este. És ha jók a megérzéseink, hogy az elmúlt hetek inkább egy sikeres jövõt vetítettek elõre, semmint csak egy idõszakos formajavulást, akkor Manchesterben egy pontosan játszó, pörgõ, gólokat szerzõ Barcelonát láthatunk majd.

Manchester City – FC Barcelona:
Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ, odavágó
Manchester, City of Manchester Stadium
20.45
Vezeti:
Felix Brych
TV:
Paulaner Sörház | Sport 1

Man. City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov – Fernandinho, Fernando, Nasri, Silva – Agüero és Dzeko.

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Iniesta, Rakitic – Suárez, Neymar, Messi.