Piqué: „Ez az év egyik legfontosabb meccse”

A City Európa TOP 5 csapata között van | A védekezés kulcskérdés

A hétfõ esti sajtótájékoztatón mind Luis Enrique vezetõedzõ, mind Gerard Piqué kihangsúlyozta: mindkét csapat számára csak a továbbjutás az elfogadható. Kedd este a Barcelona számára létkérdés, hogy a 2015-ös évben látott dominanciáját és gólra törõ játékát érvényesíteni tudja-e Manchesterben, vagy a Málaga elleni fásultság jeleit fogjuk látni. Egy biztos: az utóbbi végzetes lenne a gránátvörös-kékek számára…

 

A Málaga elleni vereség nem egy baljós elõjel

Mind Luis Enrique, mind a sajtótájékoztató másik résztvevõje, Gerard Piqué kiemelte: az egész csapat csak a jó eredmény elérését tartja szem elõtt, és nem értenek egyet azokkal a véleményekkel, mi szerint a Málaga elleni kudarc rossz elõjel lenne.

„Ennél a klubnál minden sorozatban a végsõ gyõzelem a cél. A Málaga ellen a csapat kiváló állapotban volt, mégsem jött össze a gyõzelem. Most változtatnunk kell a mentalitásunkon. Kétség kívül két olyan rivális csap össze, akik ösztönözhetik egymást. Angliában játszani mindig plusz motivációt jelent a csapat számára”- mondta Lucho.

Kulcsfontosságú tényezõk

A mérkõzés komolyságát illetõen mindenki egyet ért a Barcelona háza táján, nagyon fontosnak tartják, hogy a csapat idegenben is domináljon. A City nagyon gyors támadásokra képes, éppen ezért a gyors és pontos akciók mellett kiemelt szerepe lesz a védekezésnek.

„Rendkívül nagy fegyelemre és nagyon jó védekezésre van szükség, magas szintû labdabirtoklással és labdajáratással. Minden adódó területet ki kell használnunk. Gyorsabban tudunk úgy támadásokat vezetni, hogy ha van területünk, bár a mi játékunk nagyban függ majd az övéktõl is” – summázta gondolatait Piqué.

A City kiváló teljesítményre képes

„A Manchester City egy olyan csapat, amely hamar el tudja venni tõlünk a labdát és kontroll alatt tudja tartani a meccset. Különleges összecsapás lesz, mert mindkét csapatnak az a célja hogy hazája bajnokságát és a Bajnokok Ligáját is megnyerje. Ha végignézünk a keretükön, rengeteg kiváló játékost találunk, Sergio Agüero egyike ezeknek. Minõségi játékosok, világsztárok alkotják a csapatukat” – méltatta az ellenfelet a tréner.

„A City egyike a világ 5 legjobb csapatának. Yaya Touré egészen különleges játékos, az egész csapatra kihat a játéka és a hiánya is. David Silva technikai tudása egészen elképesztõ, de nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk. Tartanunk kell a labdát és uralnunk a meccset, megtörve az ellentámadásaikat” – nyilatkozta Piqué.

Piqué, Messi és Fábregas kaszinózása

Luis Enriquét kérdezték az angol újságírók, mi a véleménye arról, hogy Lionel Messit, Cesc Fábregast és Gerard Piquét egy barcelonai kaszinóban látták a napokban.

„Nem érdekel semmilyen pletyka ezzel kapcsolatban. A mérkõzésre szeretnénk fókuszálni” – kommentálta a történteket Luis Enrique.

„Egyszerû kaszinólátogatás volt a barátaimmal, egy barátunk Londonból nálunk járt, jól éreztük magunkat, ennyi az egész” – reagált a katalán bekk.

Írta: Debreczeni Márk