„A sorsolás alapján még van esélyünk a Ligában”

Enrique: a szezon végi eredmények számítanak | Alvesben bízik

A Granada elleni bajnoki elõtt is megjelent Luis Enrique a sajtó képviselõi elõtt a Ciutat Esportivában, ahol beszélt a Liga állásáról, Suárez és az angol sajtó kapcsolatáról, illetve érintõlegesen a soros ellenfél Granadáról is.

„Minden mérkõzésen magasak az elvárások és bõven vannak nehézségek. Az ellenfelünknek nagyon nagy szüksége van pontokra, és mindig megnehezítették a dolgunkat. Ahogy közeledik a bajnokság vége, egyre inkább kötelezõ pontokat szerezni. A Granada biztosan határozott védekezéssel és kontrákkal próbál majd veszélyt teremteni.”

Alves fog hosszabbítani?

„Én nagyon örülök Busquets hosszabbításának, kivételes profiról van szó, ez már nagyon jó hír. A döntéseim, amikor határozok a kezdõcsapatokról, elárulják, hogy bízom Alvesben. Egy kivételes játékos. Ezt a döntést a klub vezetõinek kell meghozniuk.”

A manchesteri meccs

„Az egyes meccseken nyújtott teljesítmény számít. Ha sorozatban nyerünk, még jobb. De a szezon végén fogjuk értékelni, hogy mit tett le az asztalra ez a Barcelona.”

Esélyek a Ligában

„Még van lehetõség hibázni. Ha a versenynaptárra tekintek és megnézem az elmúlt éveket, akkor az azt mondatja velünk, hogy még megnyerhetjük a bajnokságot.”

Suárez, és az ellene folyó kampány Angliában

„Szerintem az egész szezonban jól teljesített, nem csak most, amikor lõtt két gólt. Korábban is nagyon sok dolgot adott a csapatnak.”

„Sajnálatosan elõfordulnak ezek a kampányok, õ pedig tudja, hogy folyamatosan figyelni fogják, nem veszik le róla a szemét.”