Lucho: „Gyõznünk kell a visszavágón”

Nagyon elégedett a csapatával | A büntetõrúgó továbbra is Messi lesz

Az FC Barcelona szakvezetõje, Luis Enrique csakis dicsérni tudta csapatát a City elleni gyõzelem után, a visszavágón pedig minden esetben a gyõzelem a céljuk, ebbõl a szempontból lényegtelen a végeredmény, gondolva itt a kihagyott tizenegyesre. Enrique elismerte a második félidei gyengébb játékot, de az eredményt így is igazságosnak tartja. 
„Nagyon nagyra értékelem a csapatom teljesítményét. Az elsõ félidei magas színvonalú játékunkkal egyértelmûen ellenfelünk fölé nõttünk, ugyanakkor a párharc még nem dõlt el, hazai pályán nyerünk kell. Akkor is ezt mondanám, ha 3-1-re nyertünk volna. A cél ugyanaz: maximális komolysággal és koncentrációval felkészülni a visszavágóra, és nyerni.”
Visszavágó a Klasszikus elõtt
„Semmit sem változtat az, hogy csak 2-1-re nyertünk. A City játékosai egytõl egyig válogatott labdarúgók, szóval egy nagyon nehéz párharc második felvonása elõtt állunk.”
Az elsõ félidõ parádés volt
„Van néhány dolog, amiben fejlõdnünk kell, de szeretnék gratulálni a játékosaimnak a teljesítményükért és a hozzáállásukért. Az elsõ 45 perc kiváló volt: a pálya közepét domináltuk, azt pedig megakadályoztuk, hogy Silvát megtalálják a csapatrészek közötti területeken. A második félidõben nyomást gyakoroltak ránk, és szenvedtünk is, de az eredmény így is igazságos.”
„Nagy gyõzelmet értünk el, amit teljesen megérdemeltünk. Az elsõ félidõ kiváltképp szenzációs volt, számos helyzetet kialakítottunk. Büszkék vagyunk erre a teljesítményre.”
Messi tizenegyese
„A büntetõket azok hagyják ki, akik el merik vállalni õket. A csapat kijelölt rúgója Messi.”