Enrique: „Mentálisan nehéz volt felpörögni”

Rossz talajon direktebb játékra szavaztak | Suárez mindig hasznos

Luis Enrique elismerte, a Manchester City elleni BL-meccs után tompábban játszott csapata, de a nehéz körülmények ellenére legyõzte a Granadát idegenben, ahol a tavalyi szezon elveszett.

Túl sok szabály?

„Rexach azt mondja túl sok a betartandó norma? Norma Duval az egyetlen Norma, akit ismerek. (spanyol színésznõ és tévériporter – a szerk.) Inkább a mérkõzéssel foglalkoznék. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk, a körülmények ellenére. Az elõzõ meccs után nagyon nehéz volt mentálisan felpörögni, ráadásul a gyep sem volt tökéletes. Ne felejtsük el, tavaly itt veszett el a bajnokság, szóval jó eredményt értünk el.”

„Hozzászoktunk már, hogy gyengébb a fû minõsége, szóval megpróbáltunk direktebb játékot játszani, és odafigyelni a második passzokra. A csapat jól játszott, és megoldotta, hogy a gyõzelem egy pillanatig se forogjon kockán. A védekezés is megfelelõ volt, ami megelõzte, hogy szenvedjünk az összecsapáson.”

Minden meccs más

„Az ellenfeleink mindig más taktikával próbálnak megtörni minket. Ahány mérkõzés, annyi kihívással találjuk szembe magunkat. Ma sikerült jól reagálnunk a Granada stílusára, az egész csapat pontosan tudta, mi az ellenszer. Fegyelmezetten és határozottan futballoztunk, mindenkinek kijár a dicséret.”

Nehéz hét áll mögöttük

„Ez az idegenbeli gyõzelem rendkívül nagy fontossággal bír. Fárasztó hét áll mögöttünk, utazással és BL nyolcaddöntõvel tarkítva. A célunk az volt, hogy újra 1 pontra felzárkózzunk a listavezetõ Madridhoz, és ez sikerült.”

Suárez szerepe

„Suárez minden gólban benne volt. A média persze a góljai alapján ítéli meg, de mióta idekerült, nagyszerûen vesz részt a csapatmunkában is. Most már látványosabb a szerepe, így bekerül a hírekbe is, de ki kell emelnem, hogy az elsõ pillanattól kezdve nagyon sokat adott nekünk.”

Írta: Háry Péter, Debreczeni Márk