Az utolsó lépés

3-1-es elõny | A Villarreal zseniális csapat és nagyon motivált

Az FC Barcelona szerda este 20 órakor a Villarreal ellen a Király Kupa elõdöntõjének második felvonásán lép pályára a Madrigalban. A katalánok 3-1-es elõnyrõl várhatják a visszavágót, és vélhetõen az alapcsapattal futnak neki az összecsapásnak, noha Suárez és Mascherano eltiltásveszélyben vannak. A Villarreal a fordításban gondolkozik, és az utóbbi meccsek formája alapján bizakodhat is. 
 
Marcelino tudja, hogy a Barcelona ellen nem elég a szív, hanem ész is kell. Éppen ezért arra hívta fel a figyelmet a mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóján, hogy játékosainak a párharcokra kell figyelniük, nem arra, mennyi is a párharc állása. A tréner egyébként a kulcsjátékosok közül mindenkire számíthat, egyedül talán az éppen még a barcelonai bajnoki meccsen megsérült Bruno Sorianot lehet jelentõsebb hiányzóként megemlíteni. 
 
A Villarreal az elmúlt öt tétmeccsébõl hármat megnyert, egyszer döntetlenre végzett a Real Madrid ellen idegenben, egyszer pedig kikapott a Rayo otthonában. Utóbbit nehéz megmagyarázni, a Salzburg kiejtését az Európa-ligából és a madridi pontszerzést a Ligában azonban nem kell magyarázni. Ráadásul a tendencia felfelé ívelõ, így Marcelino vezetõedzõ bízik a párharc megfordításában, és a döntõbe jutásban. 
 
A Sárga Tengeralattjáró egyébként úgy ért el döntetlent a hétvégén Madridban, hogy kulcsjátékosai közül néhányan nem játszották végig a találkozót. Pina és Giovani a második félidõ elején lejöttek a pályáról, Vietto, Jonathan dos Santos és Trigueros pedig csak a második félidõben kaptak lehetõséget, ami egy kiélezett párharc során döntõ lehet. A Villarrealban bombaformában véd Asenjo kapus, a jobb oldali hátvéd, Mario egészen szenzációsan futballozik, Vietto pedig az év felfedezettjeként hat a szintén rohamléptekben fejlõdõ Cheryshev mellett. 
 
Luis Enrique sem aggódhat azonban, már ami a keret egészségi állapotát és frissességét illeti. Vermaelent kivéve mindenki hadra fogható, a keretet forgatta a tréner, a hétvégén például Bartra és Mathieu oldották meg a feladatukat több-kevesebb sikerrel, így adva pihenõt Busquetsnek és az egyébként is eltiltott Piquének, akik gyaníthatóan visszatérnek a kezdõcsapatba. A spanyol tréner várhatóan az alapcsapatára szavaz majd, két kérdõjel akad csupán: Suárez és Mascherano eltiltásveszélyben vannak, és amennyiben sárga lapot kapnak a visszavágón, úgy kihagyni kényszerülnének a döntõt, ha a Barcelona bejut a fináléba. 
 
A Villarreal egészen szenzációs csapat, mely úgy van tele kreatív futballistákkal, hogy mindeközben rendkívül fegyelmezett. Ennek ellenére egy 3-1-es elõnyt nem bukhat el az a csapat, amelyik minden fronton nyerni szeretne. 
 
Villarreal CF – FC Barcelona
Villarreal, El Madrigal
20:00
Vezeti:
Fernández Borbalán
 
Villarreal: Asenjo, Mario, Musacchio, Ruiz, Costa, J. dos Santos, Trigueros, Pina, Cheryshev, Vietto, Uche.
 
FCB: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano (Mathieu), Alba, Busquets, Rakitic (Rafinha), Iniesta, Messi, Suárez (Pedro), Neymar.