Enrique: „Erõt ad, hogy a döntõért játszunk!”

Nem sétagaloppra, veszélyes Villarrealra számít | Suárezék a kispadon?

A szerda esti Király Kupa elõdöntõjének visszavágója elõtt Luis Enrique nyomatékosította: rendkívül fontos meccs elõtt áll a Barcelona, amelynek egyértelmû célja a kupa elhódítása. Elmondása szerint veszélyes Villarrealra számít, és biztos benne, hogy ez a mérkõzés más lesz, mint az eddigi egymás elleni találkozóik. Suárez és Mascherano játékát mérlegelnie kell, hiszen mindkettejüket az eltiltás veszélye fenyegeti. Kiemelte, hogy Munir és Sandro számára most a játékpercek a legfontosabbak, de ezt nem tudta számukra garantálni.


A kupadöntõ plusz motivációt jelent

„Úgy vélem, nagyon jó formában vagyunk az elõdöntõ elõtt, ráadásul a kupadöntõ óriási motivációs tényezõt jelent az egész csapat számára. A szezonkezdet óta kimondott célunk, hogy címeket nyerjünk idén, és ebbe természetesen a Király Kupa is beletartozik.”

A Villarreal harcolni fog a végsõkig

„Amíg el nem kezdõdik a mérkõzés, nem tudhatjuk, hogy a Villarreal milyen taktikát választ majd. Lehet, hogy agresszíven letámadnak minket, de benne van a pakliban, hogy kontrákra játszanak. Gyors támadókkal és nagyon technikás középpályásokkal rendelkeznek. Marcelino kiváló edzõ, rengeteg trükk van a tarsolyában, kétségtelenül a liga egyik legjobb csapatáról beszélünk. Ez a mérkõzés merõben más lesz, mint az eddigi összecsapásaink, az El Madrigal rendkívül nehéz terep minden gárda számára.”

A 3-1-es elõny nincs kihatással a kezdõcsapatra

„Az elsõ mérkõzésen elért eredmény nem befolyásolja a kezdõcsapat összeállítását. Tény, hogy megnyugtatóbb kétgólos elõnnyel utazni idegenbe, de ez a hozzáállásunkon semmit nem változtat. Minden mérkõzésünkön a gyõzelemért szállunk harcba, ez most sem lesz másképp.”

Suárez és Mascherano veszélyeztetettsége

„A döntõbe jutás a tét, ezért ezt a tényezõt mindenképpen figyelembe kell vennünk a szerepeltetésüket illetõen. Mindketten nagyon fontos játékosai a csapatnak. Még nem hoztam döntést a kezdõ 11-et illetõen.”

Munir és Sandro a jövõ reménységei

„Nem azért nem játszanak az elsõ csapatban, mert csalódást okoztak volna, épp ellenkezõleg. Mindketten kiváló futballisták, akik rengeteget dolgoznak, és jelenleg a Barça B alapemberei. Bármikor az elsõ csapat segítségére lehetnek. Játékpercekre van szükségük, de mivel ezt nem tudtam garantálni, ezért a fejlõdésüket tekintve ez a legjobb megoldás.”

Írta: Debreczeni Márk