Kényelmetlen volt, behúzták: 1-3

Jó meccs Suáreztõl és Rakitictõl | Bátor, agresszív Granada

A Barcelona 3-1-re gyõzött Granadában a Liga 25. fordulójában, így javított a Málaga elleni pontvesztést követõen és most biztosan nem nõ a hátránya a Real Madriddal szemben. Az eredmény szépen mutat, de a kiegyensúlyozottság, a meccs kézben tartása nagyon hiányzott most a csapatból. A kiesõjelölt Granada gyakran okozott kellemetlen pillanatokat a Barça számára, végig agresszív és lelkes volt, messze nem csak kontrákra volt hivatott. A Barcelona ezzel együtt nyert, de az világosan látszik, hogy Luis Enriquének még sokat kell dolgoznia azon, hogy csapata stabilabb legyen.

Nem hozott sem egyoldalú, sem unalmas 45 percet az elsõ játékrész, ahol mindkét csapat elõtt bõven akadtak gólszerzési lehetõségek, de leszámítva Rakitic gólját, ki is maradtak.

Az elsõ percekben a Granada volt aktívabb, késõbb a katalán csapat vette át az irányítást és alakított ki helyzeteket, de nem tudta úgy uralni a játékot, ahogyan szokta. Bizonyos periódusokban lényegesen több helyzete volt, ám a Granada nem csak kontratámadásokból élt, felállt védelemmel szemben is veszélyes tudott lenni.

A vezetést a 25. percben szerencsés körülmények között, Suárez rosszul sikerült lövése, és egy káros felszabadítási kísérlet után Rakitic szerezte meg, neki már csak néhány méterrõl kellett a kapuba helyeznie.

A késõbbiekben Messi elõtt több nagy helyzet is adódott, de az utolsó pillanatokban pontatlan volt. Nem unatkozott viszont Bravo sem, a kapus különösen a játékrész utolsó perceiben védett nagyokat, tartva a vezetést.

A második félidõben minden változatlanul folytatódott: a Granada tulajdonképpen ki-ki meccset játszott a Barcelonával, nagyon bátor, agresszív focit, amit nem tudott megfogni, kontroll alatt tartani a katalán csapat.

Ezzel együtt a félidõ elején Suárez révén sikerült hamar megduplázni az elõnyt, Rakitic kiváló labdával szolgálta ki, a kilépõ támadó okosan gurított el Oier mellett.

A Granadában azonban benne volt a gól, és ez ugyan egy vitatható büntetõ után jött ki a csapatból, de alapvetõen a meccs képe alapján igazságos volt a déli együttes szépítõ gólja. A büntetõt Rico értékesítette. Ezt követõen a Granada még inkább küzdött az egyenlítésért, akadtak veszélyes támadásai, de tiszta ziccerekig nem jutott el.

A 69. percben aztán újfent Rakitic adott nagyon jó labdát a kilépõ Suáreznek, az uruguayi elvitte a labdát Oier mellett, ám nem lõtt egybõl, inkább középre adott, Messi pedig befejezte a támadást. 1-3, a gól elképzelhetõ, hogy lesrõl született.

Ezzel eldõlt a találkozó, az izgalmak helyét inkább a cserék vették át, illetve az utolsó percekben Messi és Pedro is nagyon nagy helyzetekben hibázott. A három pont örömteli, újabb három szükséges majd jövõ héten a Rayo ellen is, már a Camp Nouban.

Granada CF – FC Barcelona: 1-3 (0-1)
Granada, Estadio Nuevo Los Cármenes
25.000 nézõ
Vezette:
Jaime Latre

Granada: Oier; Nyom, Babin, Cala, Foulquier; Iturra, Fran Rico, Javi Márquez (Rochina 66′); Rober Ibáñez, Lass (Success 77′) és Jhon Córdoba (Candeias 78′).

FCB: Bravo; Dani Alves, Bartra, Mathieu (Busquets 74′), Jordi Alba; Mascherano, Xavi (Rafinha 65′), Rakitic; Neymar, Luis Suárez (Pedro 78′) és Messi.

Gólok: Rakitic (25′), Suárez (48′), Rico (52′, tizenegyesbõl), Messi (70′).