Gálázva szenvedtek: 1-0

Tragikus helyzetkihasználás, parádés játék | Rakitic döntött

A Barcelona hazai pályán 1-0-ra gyõzött a Man. City ellen a BL nyolcaddöntõjének visszavágóján, így összesítésben 3-1-el továbblépett a legjobb nyolc közé Európában. A helyzetek garmadáját kihagyó katalán csapat lényegesen nagyobb arányú gyõzelmet érdemelt volna, de azt az egy gólt leszámítva minden ziccerét elhibázta. Nagyon hatékony volt a védekezése, súrolták a tökéletességet támadásban, de a helyzetkihasználás egészen tragikus szintre ereszkedett. A továbbjutás ettõl még tény, messze megérdemelt siker, és bízni kell abban, hogy a Clásicóra bõven maradt gól a játékosokban.

Kiváló elsõ félidõt játszott a Barcelona, még a lelátón ülõ Pep Guardiola is alig tudta magában tartani örömét, amint a katalán csapat helyzetek garmadáját dolgozta ki, majd hagyta is ki. Macska-egér játék folyt a pályán, ismét megmutatkozott a két együttes közötti jelentõs tudáskülönbség, más kérdés, hogy az eredményben ez nem látszott meg az elsõ 45 perc végén.

Helyzetekbõl ugyanis volt bõven, gól mégis csak egy született, amit Messi fantasztikus átadásából Rakitic szerzett egy közeli emelésbõl. Ezen felül Messinek volt három kiváló szabadrúgása, kapufát lõtt Neymar, Messi és Suárez is, de ezeken az eseteken felül is számos nagy lehetõsége volt a katalán csapatnak, mely játékban messze felülkerekedett ellenfelén, és több gólos elõnyt érdemelt volna.

A játék képe nem változott meg a folytatásra sem, bár a a City idõrõl idõre ugyan vezetett támadásokat, de nem volt erõ a játékában. A Barcelona azonnal a második félidõ elején ziccert hibázott Jordi Alba révén, valamivel késõbb Suárez lõtt mellé helyzetben, Messi pedig akkor is cselezett, amikor már csak pár méterre volt az alapvonaltól. A 72. percben Jordi Alba lesgólt is lõtt, de a játékvezetõ természetesen érvénytelenítette a találatot.

Összességében ki lehet jelenteni, hogy ezen a meccsen jobb volt a Barcelona védekezése, mint a támadójátéka, ha azt nézzük, hogy hány helyzete volt a Man. Citynek, és hány ziccert hibázott el a hazai támadósor.

Játékban fantasztikus szintet hozott a gránátvörös-kék gárda, de a lehetõségekkel ritka bõkezûséggel bánt a csapat. A Klasszikuson fordítva is lehet.

FC Barcelona – Manchester City: 1-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
92.551 nézõ
Vezette:
Gianluca Rocchi

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Adriano, 91′), Piqué, Mathieu, Alba, Mascherano, Rakitic (Rafinha 84′), Iniesta, Messi, Suárez és Neymar.

Manchester City: Hart Sagna, Kompany, Demichelis, Kolarov, Fernandinho, Touré (Wilfried 73′), Nasri (Navas 46′), Milner (Lampard 87′), Silva és Agüero.

Gól: Rakitic (31′).