Enrique: „Ezért fizettünk annyit Suárezért”

A Real Madrid esélyes mindehol, így „óriási érdem legyõzni õket”

Az FC Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique az uruguayi Luis Suárez góljáról szólva elmondta, hogy pontosan az ilyen megoldások miatt fizetett a klub olyan sok pénzt Suárezért a nyáron. Enrique magáról a mérkõzésrõl is beszélt a vasárnap esti Klasszikus után, és hangsúlyozta, hogy a Real Madrid minden fronton a végsõ gyõzelemre esélyes gárda, így ha valaki nyer ellene, azt a csapatot óriási dicséret illeti. Lucho elismerte, hogy az elsõ félidõben a Madrid jobb volt az együttesénél. 
 

 
„A Real Madrid minden sorozatban végsõ esélyes, és hasonló színvonalon futballozik, mint mi. Nagyon nagy érdem legyõzni ezt a Real Madridot, ezért szeretnék gratulálni a játékosaimnak, akik szenvedni is tudtak. Visszagondolva a nehézségekre, amiket át kellett vészelnünk a meccs során, még nagyobb dicséret illeti a csapatomat a gyõzelemért. Elégedettek vagyunk, több gólt is szerezhettünk volna, de a Madrid is.”
 
„Az elsõ félidõben nem sikerült letámadnunk õket, a Madrid kontrollálta a játékot. A második félidõben aztán már sikerült nyomást gyakorolni rájuk, nehézségeik akadtak a labdakihozatalnál, a gól nyugtatólag hatott a csapatomra, ezek után pedig számtalan lehetõségünk volt további gólok szerzésére. Egy komplex összecsapás a világ élvonalába tartozó két csapat között, egy szép gyõzelem az õsi rivális ellen, ami ugyan fontos, de semmiképpen sem döntött el semmit.” 
 
Mi lehetett az oka az elsõ félidei játéknak?
 
„Egy olyan rivális ellen, mint a Real Madrid, nem minden úgy sül el, ahogy szeretnéd, és voltak is olyan játékelemek, amikben felülmúltak minket. Mindenképp fejlõdnünk kell abban, hogy átfogóbban, gyorsabban váltsunk át támadásból védekezésbe, valamint hosszabb labdatartásokkal törekedjünk a játék kontrollálására.”
 
„Mindig is az a célunk, hogy szerezzük meg a labdát, és birtokoljuk azt, ugyanakkor az ellenfél szintén a pályán van, és alkalmazkodni kell az erõsségeihez.” 
 
Eldõlt a Liga?
 
Tíz nagyon fontos találkozó még hátra van a bajnokságból, bármelyiken pontot, pontokat veszíthetünk. Jelenleg elsõk vagyunk, ahogyan azt akarjuk. A Barça a saját érdemei alapján vezeti a bajnokságot, én pedig elégedett vagyok azzal a Barçával, amit látok hétrõl hétre.”
 
Piqué
 
„Piqué jó úton jár, hogy ismét a világ legjobb védõi közé tartozzon. Kiválóan játszik, reméljük, hogy így folytatja.”
 
Suárez
 
„Nagyon kevesen oldották volna meg ezt a szituációt így. Pontosan ezért fizettünk érte annyit, amennyit…” 
 
Bravo
 
„Bravo bemutatott néhány fontos védést, csakúgy, mint Casillas. Több helyzetünk volt, mint nekik, és a hatékonyabb helyzetkihasználásunk döntött. A játék színvonalát tekintve hasonló szinten mozgott a két csapat. Fõként az eredmény miatt vagyok nagyon boldog.”