Mascherano: „Óriási esélyt teremtettünk magunknak!”

Méltatta a Madridot is | Hiába az elõny, nem szabad kiengedniük

Javier Mascherano a többi katalán játékoshoz hasonlóan boldogan nyilatkozott a gyõztes Clásico után, méltatva a Real Madridot, és kiemelve a csapategységet. A „kisfõnök” kiemelte: jelentõsen megnõtt az esélyük a bajnoki cím megszerzésére, de tilos kiengedniük, hiszen a Bajnokok Ligájában és a bajnokágban egyaránt kemény mérkõzések várnak rájuk.


A futball összetett egy dolog…

„Van egy alapvetõ filozófiánk: a totális futball, amely nem csak a labdabirtoklás fontosságára koncentrálódik. A futballnak rengeteg összetevõje van. Ha szükséges, akkor szenvedni, küzdeni, hajtani kell, ezen felül kiváló taktikai felkészültséggel kell rendelkezned. Ehhez komplex, egységes csapatra van szükség, és mi az vagyunk. Ez ma is világosan látszott.”

Egy erõs rivális

„A Madrid kiváló együttes. Mind fizikálisan, mind technikailag maximális erõbedobásra kényszerítenek, különösen megterhelõ ez úgy, hogy hét közben is volt egy kemény meccsünk.  Ha õk irányíthatják a játékot, olyan dolgokat tudnak megcsinálni, mint semelyik más csapat a világon. Kiválóan kezdtünk, kontrolláltuk a meccset és gólt szereztünk, de a bekapott gól után iszonyatosan nehéz dolgunk volt, nagyon sok területet adtunk nekik és nyomás alatt tartottak minket. A második félidõre rendeztük a sorainkat, és miután újra betaláltunk, elkezdtük a saját játékunkat játszani.”

Affér Ronaldóval?

„Kissé túlfûtöttek voltunk mindketten, de nem vezérelt minket semmilyen alattomos szándék. Ilyesmi gyakran elõfordul a futballpályán.”

Hatalmas esély

„Nagyon hosszú még az út a bajnoki címig, ráadásul ott van párhuzamosan a Bajnokok Ligája is. Végzetes hiba lenne, ha elbíznánk magunkat és kiengednénk. Óriási esélyt adtunk magunknak, mennünk kell tovább, folytatva a jó szereplést.”