Piqué: „Ha madridos lennék, Casillas lenne a példaképem”

Jól jött a szünet a Clásicón | Idõ kellett, hogy megértsék Enriquét

Gerard Piqué immár a spanyol válogatott összetartásán vesz részt, így adott interjút a Cadena SER-nek, melyben beszélt a Clásicóról, így áttételesen a Real Madridról, illetve más, kevésbé aktuális témákról is. Kiemelte például, hogy ha õ Real Madrid szurkoló lenne, akkor most is példaképként tekintene Iker Casillasra. 

Luis Enrique

„Nehezen tudtunk beindulni ebben az évben, de egyre jobban megértjük egymást, és megértjük, hogy mit szeretne játszani Luis Enrique. Más, mint Guardiola volt, de a játékosokkal hasonló a kapcsolata.”

A saját formája

„Úgy érzem, jó formában vagyok én is, a csapat is. Jó úton járunk.”

Clásico

„Egy ilyen meccsen teljesen mindegy, hogy milyen formában érkeznek a csapatok. Most is a Madrid nagyon rossz formában játszott, nekünk jól ment, de a Clásicók kiszámíthatatlanok. A szünet nagyon jól jött nekünk a meccs hevében, õk tartották kézben a meccset.”

„Egy szögletnél Pepe a második fiamról érdeklõdött, hogy sok munkát hagytam-e otthon. Mateu szintén, amikor Cristiano támadott.”

Casillas

„Hosszú éveken keresztül õ volt a világ legjobb kapusa. Ahhoz, hogy megértsed a Bernabéu füttyszavát, ott kellene lenned. Ha a Madrid szurkolója lennék, Casillas lenne a példaképem, a viszonyítási alap. Neki az egész madridi tábor számára példaképnek kellene maradnia.”

Játszani a Madridban?

„Soha nem mondhatod, hogy soha, de nem hiszem. Nagyon culé vagyok, soha nem játszhatnék a Madridban. Mindig a Barça jelentett számomra mindent.”

Guardiola

„Az elsõ évemben a Barçában én a negyedik középsõ védõként kezdtem, de õ bízott bennem, és végül mindig játszottam. A kapcsolatunk mindig nagyon jó volt, szenvedélyes, ahogyan bármelyik játékossal.”

Az életvitele

„Korábban talán túlságosan egyenes, meggondolatlan voltam, csináltam vagy mondtam dolgokat, amiket nem kellett volna. Most sokkal jobban élvezem úgy az életet, hogy elhúzódom a nyilvánosság elõl, nem kerülök a címlapokra.”