A Barçának nehezebb a sorsolása

10 meccs van még hátra a Ligából | A Madrid többször játszik otthon

Az FC Barcelona a vasárnap esti gyõzelmével négy pontra ellépett az õsi riválisától a tabellán, ugyanakkor nem dõlhet hátra, mert a sorsolásra pillantva az szûrhetõ le, hogy nehezebb dolga lesz, mint a Madridnak. 
 

 
A két csapat globálisan nézve hasonló erõsségû együttesek ellen lép majd pályára a Liga záró szakaszában, mert például mindkét gárda játszik még a Valencia és a Sevilla ellen, és mindkettõ otthon fogadja majd a Turia-parti alakulatot, illetve látogat Andalúziába. 
 
A Barçának ugyanakkor lesz még egy rangadója ezen felül, ugyanis a 37. fordulóban a bajnoki címvédõ Atlético Madrid ellen lép pályára a Vicente Calderónban. Mi több, további kényelmetlenség Luis Enrique számára, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ felvonását április 14-én vagy 15-én rendezik, amikor is az elõtte levõ hétvégén, április 11-én a Sevilla ellen játszik idegenben a csapat, majd a PSG elleni odavágó után, április 19-én pedig fogadja a Valenciát. Az egy igencsak nehéz hét lesz. 
 
Carlo Ancelotti együttese egyébként hat alkalommal játszhat majd hazai környezetben, míg a katalánok csak ötször, ez  is némi elõnyt jelenthet, és reményt adhat a fõvárosiaknak a négy pontos hátrány ledolgozására.