Kötelezõ volt, behúzták: 4-0

Suárez dupla, szép Messi-gól | Tartják a 4 pontos elõnyt a Madrid elõtt

A Barcelona hozta a kötelezõt és megszerezte az oly értékes 3 pontot a Camp Nouban az Almería ellen, így tartja a 4 pontos elõnyét a Ligában 8 fordulóval a vége elõtt. A katalán csapat játékban nem brillírozott, de Messi, Suárez és Bartra révén így is négyszer volt eredményes, mindezt úgy, hogy nem kellett igazán megszakadnia. Szombaton Sevillában sokkal nehezebb lesz, de akkor remélhetõleg egy másik Barcelona is lesz a pályán.

A hamarosan következõ nagy csaták elõtt Luis Enrique bátran rotálta csapatát, kezdett Bartra, Adriano, Xavi, Sergi Roberto és Pedro is, hosszú idõ után kispados volt Neymar.

A csapat játéka talán ettõl, talán ettõl függetlenül de határozottan darabos volt, még ha a kezdés ígéretesen is alakult. A Barcelona agresszíven letámadott, gólra törõ volt, de idõvel visszaesett az intenzitása és ezeket a perceket meg is próbálta kihasználni az Almería. Gólt ugyan nem szereztek a vendégek, de rá tudtak ijeszteni Bravóra.

Nem ment azonban a játék a Barçának sem, kevés volt az ígéretesen kiérlelt támadás, sok volt a pontatlanság, hiányzott a fantázia. Így helyzetbõl is alig akadt, olyan egyéni megoldás kellett a gólhoz, ami idõvel jött is aztán Messitõl.

A 33. percben az argentin egy alapvetõen ártalmatlan helyzetbõl lövõhelyzetig jutott a jobb szélrõl, majd gyönyörûen kilõtte a hosszú sarkot.

A szünetre így vezetett a Barcelona, de játékban egyáltalán nem remekelt, még ha alapvetõen uralta is a játékot. A második félidõre annyiból változott a helyzet, hogy bár a lendület továbbra is hiányzott az együttesbõl, több támadást sikerült végigvezetni és helyzetig elvinni.

Az 55. percben Luis Suárez Messihez hasonlóan egy egyéni betörés után került helyzetbe, majd gyönyörûen lõtt ballal a hosszú felsõ sarokba.

A harmadik gólt – a legutóbbi meccsek rendjét követve – pontrúgásból szerezték Xaviék, a középpályás beívelését Bartra földrõl fejelte pontosan a hosszú sarokba.

A ráadás pillanataiban még Pedro lépett ki a baloldalon, középre ívelt, így Suárez a már üresen álló kapuba passzolhatott.

A gólokon felül is akadtak azonban még helyzetei a Barcelonának, és a játékban is nyilvánvaló volt a nagy tudáskülönbség. Ezt a próbatételt könnyedén hozta a csapat, szombaton, illetve általánosságban a következõ hetekben más szintet kell azonban hozni.

FC Barcelona – Almería UD
Barcelona, Camp Nou
73.827 nézõ
Vezette:
Hernández Hernández

FC Barcelona: Bravo; Alves (Montoya, 64′), Bartra, Mascherano, Adriano, Sergi Roberto, Xavi, Rakitic (Rafinha, 67′), Messi, Luis Suárez és Pedro.

Almería: Julián; Casado, Trujillo, Ximo, Antonio Marín; Corona, Thomas, Wellington Silva (Soriano, 56′), Édgar (Zongo, 72′), Espinosa (Mané, 78′) és Thievy.

Gólok: Messi (33′), Suárez (55′ és 93′), Bartra (75′).