Védik a várat, védik az elsõ helyet?

A Valencia jön a Camp Nouba | Nincs több hibázási lehetõség a Ligában

A Sevilla elleni döntetlen és a PSG elleni nagy idegenbeli gyõzelem után végre hazai pályán is vívhat egy nagy meccset a Barcelona. Szombaton délután már úgy folytatja a Ligában a katalán csapat, hogy nem hibázhat, miután múlt héten két pontot elveszített Sevillában. De innentõl kezdve várhatóan ez minden meccsre igaz, hibázni tilos, és a Valencia ellen még úgy sem lesz könnyû nyerni, hogy ezúttal a közönség támogatását is élvezhetik Messiék. Pontvesztés most nem opció.

 
A Barça alapvetõen nincs rossz formában, még ha játékban nem is kiegyensúlyozott. Sevillában és Párizsban is voltak nagyon jó idõszakai a csapatnak, de végig képtelen volt uralni a találkozókat. Ugyanakkor a Valencia ellen sem lesz könnyû: a BL-t érõ 3-4. helyért harcoló gárda kiváló szezont fut, és nem csak hazai pályán képes nagy meccseket játszani, ráadásul rá van kényszerítve arra, hogy pontokat szerezzen, hiszen az Atléticoval és a Sevillával küzd a Ligában.

Ilyen formán nem lesz könnyû ez a meccs, még akkor sem, hogy ha a Camp Nouban játsszák. Luis Enrique nem véletlenül kérte a közönség segítségét, ez talán a legnehezebb hazai bajnoki a hátralévõ találkozók közül. Késõbb az Espanyollal és az Atlético Madriddal is idegenben kell megmérkõzni.

Sokatmondó a két csapat õszi meccse is, ahol a Barcelona a játék alapján nem igazán érdemelt gyõzelmet, de Busquets révén mégis talált egy gólt az utolsó pillanatokban. Akkor a Mestallából sikerült elhozni a három pontot, de ugyanígy most a Valencia is megpróbálhat elhalászni pontokat.

A kezdõcsapatban szerényebb változtatások várhatóak csak, így például Iniesta helyén Xavi játszhat, a védelemben ezúttal Mathieu lehet kezdõ, de Montoya például megtarthatja akár a posztját, miután Alves még nem teljesen egészséges.

Hazai rangadó, amit egy bajnoki címre aspiráló csapatnak hibázási lehetõség nélkül hoznia kell.

FC Barcelona – Valencia CF:
Barcelona, Camp Nou
16.00
Vezeti:
González González
TV:
Paulaner Sörház | Sport 2

FC Barcelona: Bravo, Montoya, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi, Busquets, Rakitic (Rafinha) – Messi, Suárez, Neymar

Valencia: Alves, Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayá – Fuego, Feghouli, Parejo, Gomes, Rodrigo – Alcácer.