Irány az elõdöntõ: 2-0!

A PSG esélytelen volt | Egy év szünet után ismét a négy között

A Barcelona nem adott esélyt a PSG-nek a Camp Nouban a negyeddöntõ visszavágóján a Bajnokok Ligájában, miután Neymar két góljával 2-0-ra gyõzött, így összesítésben 5-1-el ott van az elõdöntõben. Ibrahimovicsékból hiányzott a hit és a játék, a Barça viszont helyenként szépen játszott, stabil volt, és minden kétséget kizáróan megérdemelte a továbbjutást.

 

 

A meccs elõtt még lehetett tartani attól, hogy a PSG megpróbálja a csodát, és nekiront a Barcelonának, ám ebbõl semmi sem lett. A párizsi csapat erejébõl helyzetre nem, csak egy lesgólra tellett, az egész elsõ félidõt a Barcelona irányította.

Messiék uralták, teljesen a kezükben a tartották a játékot, a vendég csapatnak esélye sem volt arra, hogy helyzetbe kerüljön. Ezzel együtt nem is rángatta túlzottan az istrángot a Barça, és csak idõnként pörgette fel a ritmust. Két gólt azonban így is sikerült szereznie 45 perc alatt, amivel alapvetõen befolyásolta a második félidõ képét.

A 14. percben Andrés Iniesta megcsillogtatta képességeit, bámulatosan kígyózott át a franciák középpályáján, majd tökéletesen ugratta ki tiszta gólhelyzetbe Neymart, aki elvitte a labdát Sirigu mellett, majd a hálóba lõtt. Parádés gól, 1-0!

A második találatot a remekül játszó – talán a szerzõdéséért küzdõ – Daniel Alves készítette elõ a 33. percben, adott középre ballal nagyon pontosan, Neymar pedig szép mozdulattal fejelt a jobb sarokba.

A folytatásban már nem lehetett sok reménye Ibrahimovicséknak. Négy gólt kellett volna lõniük a Camp Nouban, mindezt úgy, hogy játékban semmilyen alapjuk nem volt ahhoz, hogy betaláljanak. Luis Enrique már a szünetben lecserélte Andrés Iniestát, aki a sérülése után éppen visszatért, beállt a csereként jó meccseket futó Xavi Hernández.

Késõbb bejött Sergi Roberto és Pedro is, ez is mutatja, hogy a PSG-nek a gyakorlatban már nem volt esélye. A játékot a Barça irányította, még ha ilyen eredménynél adott is néha esélyt a PSG-nek. A párizsi csapat néhány esetben eljutott Ter Stegen kapujáig, volt jó kövése Ibrahimovicsnak, lényegesen rosszabb Lucas Mourának, de mindent egybevetve csak reménytelen próbálkozásai voltak a franciáknak.

Végül maradt a 2-0, összesítésben 5-1. A Barça egy év szünet után újfent ott van Európa legjobb négy csapata között, és várhatja az elõdöntõ sorsolását.

FC Barcelona – Paris Saint-Germain: 2-0 (2-0)
Barcelona, Camp Nou
84.477 nézõ
Vezette:
Svein Oddvar Moen (norvég)

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets (Sergi Roberto 54′), Rakitic, Iniesta (xavi 46′) – Messi, Suárez (Pedro 75′), Neymar.

PSG: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz,, Maxwell; Cabaye (Moura 67′), Verratti, Matuidi; Pastore, Cavani és Ibrahimovics.

Gólok: Neymar (14′, 33′)