Enrique: „Különleges párharc elé nézünk”

Jelenleg csak az Espanyolra koncentrál | Méltatta Guardiolát

Hiába nem akart túlságosan sokat foglalkozni Luis Enrique a Bajnokok Ligája elõdöntõjének sorsolásával, sajtótájékoztatója java részét mégis a Bayern elleni elõzetes latolgatás töltötte ki. A Barcelona szakvezetõje elmondta, különleges élmény lesz az, hogy barátja, Pep Guardiola visszatér korábbi sikerei helyszínére. A sorsolás miatt nem bosszankodik, és egyelõre csakis az Espanyol elleni városi derbire koncentrál. 

„Egészen pontosan három percet szenteltem a sorsolásnak, most csak az odavágó elõtti bajnoki mérkõzésekre összpontosítok. Csak az Espanyol elleni meccs érdekel jelenleg. Ez egy derbi, amely mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak különösen fontos.”

Guardiola visszatér

„Nagyon különleges lesz Pep Guardiola visszatérése a Camp Nouba, figyelembe véve azt is, hogy a volt játékosaival néz szembe. Nagyszerû lesz. Nem bánom, hogy úgy alakult, hogy az odavágót játsszuk otthon. Az a célunk, hogy mind a két meccset megnyerjük, és megvannak az ötleteink arra vonatkozóan, hogy miként érhetjük ezt el.”

„Hogy a Real Madrid esetleg könnyebb ellenfél lett volna? A Bajnokok Ligája elõdöntõjében már nincsen könnyû ellenfél.”

A döntõben vagy az elõdöntõben jobb találkozni a Bayernnel?

„Nem tudhatjuk, hogy mi lenne a jobb a Bayern ellen, egy, kettõ vagy négy mérkõzés. Nem akarok egyelõre foglalkozni a Bajnokok Ligájával. Jól tudom, hogy minden médium elõszeretettel beszél most errõl, és valóban különleges lesz Pep párharca a Barcelona ellen. Mindannyiunknak érdekes élmény lesz.”

Miért Pep a legjobb a számára?

„A címek miatt, melyeket nyert, az út miatt, ahogyan véghezvitte ezeket a sikereket. A módját annak, ahogy igazodott egy másik országhoz, egy másik nyelvhez, ahogy a saját értékrendjét átadta. És legfõképp azért, mert a barátom, és a barátaim a legjobbak.”