Egy derbi, ami Ligát érhet

Rangadó rangadó hátán | Espanyol – Barça | Nem szabad hibázni

Egy pillanatnyi pihenõje nem volt a Barcelonának az elmúlt hetekben, és most sem lazíthat, ha versenyben akar maradni a bajnoki címért. A hátralévõ bajnokik közül az Atlético Madrid ellenit leszámítva a mai, Espanyol elleni katalán rangadó a legnehezebb. És ha a Barça az élen akar maradni, ezt a meccset is hoznia kell, nem hibázhat a Cornellában.

Sevillában elúszott az az esély, hogy még lehet hibázni, most ugyanis már nem lehet, ha azzal számol mindenki, hogy a Real Madrid is meg fogja nyerni az összes hátralévõ mérkõzését. Az Espanyol nem fut rossz szezont, de nem is számít kiemelkedõnek. Hazai pályán ugyanakkor mindig is erõs volt a kék-fehér együttes, és ez pláne igaz, ha egy derbirõl van szó.

A második barcelonai gárda az elmúlt hat meccsén nem kapott ki, pillanatnyilag a 10. helyen áll a Ligában, tehát pont olyan helyzetben van, hogy nagy célokért ne kelljen, és ne is tudjon küzdeni a hajrában.

Luis Enrique jó eséllyel bele fog nyúlni a keddi, legerõsebbnek tartott kezdõcsapatába, bizonyos szintû rotáció várható, de túlságosan nagy nem. Egy-egy csere várható a védelemben és a középpályán is, ám a tréner nem kockáztathat.

Ha itt hibázik a Barça, könnyen lehet, hogy többé nem is kerül az élre, de ha ezt a meccset behúzza, megcsillanhat a fény az alagút végén…

RCD Espanyol – FC Barcelona:
Barcelona, Cornellá
16.00
Vezeti:
Mateu Lahoz
TV:
Sport 2 | Paulaner Sörház

RCD Espanyol: Casilla, Arbilla, González, Moreno, Duarte – Sánchez, López, Vázquez, Sergio García, Álvarez – Caceido.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Mascherano, Rakitic, Iniesta (Xavi) – Messi, Suárez és Neymar.