Pep: „A Barça a lehetõ legerõsebb csapat”

Izgalmas párharcot vár | Messi játékát élvezte, most megszenvedheti

Pep Guardiola, a Bayern München jelenlegi, a Barcelona korábbi mestere a pénteki sajtótájékoztatóján elismerte, különleges, emocionális párharcra számít a Barcelona ellen. De nem csak miatta, hanem a csapatok miatt is egyedülálló lesz ez a két találkozó.

„Tele lesz érzelmekkel. Mindenki azon van, hogy mennyire különleges lesz nekem, Thiagónak és a csapatnak. Barcelona volt az életünk.”

„Most azért vagyok itt, mert egyszer ott voltam Barcelonában. Most pedig nagyon boldog vagyok Münchenben. Ha elõdöntõben vagy, akkor biztosan nagy csapatok ellen játszol, természetesen a Barcelona is a legjobbak közé tartozik, de végülis ez is csak egy meccs.”

„Amennyire természetes meccs ez, legalább annyira különleges is lesz. Ki kell elemeznünk a Barcelonát. Barcelona az otthonom. Mi mást mondhatnék? Nem tudok egy rossz szót sem mondani a volt csapatomról, a volt játékosaimról. Nagyon sok mindent nyertem meg velük együtt.”

Messi

„Élveztem a játékát, most megszenvedhetem a játékát. Azon leszünk, hogy a lehetõ legjobban védekezzünk ellene, hogy megállítsuk.”

A változások az õ idejéhez képest

„Más edzõ van, de a többiek ugyanúgy játszanak, ahogyan korábban. Nagyon gyorsak támadásban.”

„Pillanatnyilag a Barcelona a lehetõ legerõsebb csapat. Luis Enrique nagyon jó edzõ. Mindketten tudjuk egymásról, hogy a másik szeretne nyerni. Õ egy remek srác, remek ember. Nagyon örülök, hogy találkozhatok vele.”

Nem lenne könnyebb a döntõben sem

„Nem könnyebb ellenük sem egy, sem kettõ vagy három meccsen. Mindenképpen nagyon nehéz. Õk egy nagyon erõs csapat. Az elõdöntõ nem a legfontosabb meccs, de ez a legszebb meccs.”

Az idõsebb lányának reakciója a sorsolásra

Azt mondta: „Milyen jó, hogy láthatom a nagypapát és a nagymamát.”