„Remélem, eljutnak a hatkupás Barça szintjére”

Abidal dicséri a jelenlegi Barcelonát | A Bayernnel nagyon kell vigyázni

Eric Abidal a minap Barcelonában járt, hogy bemutassa az alapítványát a közönség és a sajtó elõtt, ennek apropóján beszélt a Barcelona továbbjutásáról, a csapat esélyeirõl.

 
„A Barça nagyon jó formában van. Ezt kedden ismét bizonyította a PSG ellen. Minden évben esélyesek, idén remélem eljutnak a döntõig. Nagyon jól ismerem a klub céljait, tudom, hogy a csapat mindent bele fog adni, hogy ott lehessen a döntõben.”

„A triplázás lehetséges, de a fociban ezek nem könnyen elérhetõ célok. Nagyon örülnék neki, ha azon a szinten láthatnám a jelenlegi Barçát, mint amilyen a hat kupát megnyert Barça volt.”

A Bayern

„A 6-1-es eredményük bizonyítja, hogy a fociban soha nem lehet tudni, mi lesz. Ez benne a szép. Majd kiderül, hogy a Barçával kerülnek-e össze, de az biztos, hogy ha igen, akkor nagyon oda kell majd figyelni, mert a Bayern rendkívül erõs csapat.”

Visszatérhet egyszer a Barcelonához?

„A munkám 80 százalékát az alapítványom adja, de a Barça is tudja, hogy náluk otthon érzem magam. Azt nem tudom, hogy mikor jöhet el ez a pillanat.”

„A betegségem után sokkal sokkal jobban éreztem annak a szükségét, hogy emberekkel legyek. Nagyon szerencsés voltam. Tisztában vagyok vele, hogy egyben példa is vagyok, mert kétszer is felülmúltam a betegséget és transzplantációm is volt. Arra büszke vagyok, hogy példa is lehetek, és segíthetek is. Szeretnénk segíteni a betegséggel kapcsolatos kutatásokban is, mert el lehet érni nagy dolgokat, és meg lehet találni a gyógymódokat a betegségekre.”