Ter Stegen: „Szeretnék mindig védeni”

Nem kíván rosszat Bravónak, de jobb akar lenni nála

Marc-André Ter Stegen idén meg kellett elégedjen azzal, hogy csak a Kupában és a BL-ben játszhat, de mivel a csapat messzire jutott mindkét sorozatban, ez a meccsek számában is jelentõs. Más kérdés, hogy a német portás többre vágyik, és szeretne minden meccsen, így a bajnokikon is õ védeni.

Ugyanakkor Claudio Bravo helye erre a szezonra garantáltnak tûnik a Ligában, és a chilei teljesítményére sem lehet panasza a szakvezetésnek. Mindent egybevetve – a szezon hajrája elõtt – úgy tûnik, Andoni Zubizarreta, aki már nincs a klubnál, Valdés pótlását alapvetõen jól megoldotta a múlt nyáron.

Ter Stegen a német ’11Freunde’ magazinnak adott interjújában elmondta: szeretne többet védeni, de most sem tartja magát második számú kapusnak.

„Egyáltalán nem érzem magamat tartalék kapusnak. Nem láttam soha olyan második kapust, aki folyamatosan ott lett volna a Bajnokok Ligájában.”

„A helyzetem nem jó, nem kényelmes, és ez egyáltalán nem is titok. Nyilvánvalóan szeretnék minden meccsen ott lenni.”

Bravóval jó a kapcsolata

„Nincs semmilyen probléma közöttünk, általában teljesen normálisan elbeszélgetünk. Soha nem kívánnék neki rosszat, de az a célom, hogy jobb legyek nála.”