„Magunkra koncentrálunk, nem a riválisokra!”

Lucho: Kötelezõ a gyõzelem | A Madrid meccseivel nem foglalkozik

A Córdoba elleni mérkõzés elõtt a Barcelona vezetõedzõje, Luis Enrique elmondta: optimista a találkozót illetõen, de óva intett mindenkit afelõl, hogy esetleg félvállról vennék a találkozót. A tréner jelezte, hogy nem foglalkozik a Real Madriddal, hiszen csapatának az a legfõbb feladata, hogy megnyerje a saját találkozóit. A tréner szót ejtett Pedróról és Alvesrõl, valamint az esetleges hosszabbításról is.

Kötelezõ nyerniük

„A Córdoba nehéz helyzetben van, számunkra minden mérkõzés élet-halál kérdés, de mi nem foglalkozunk az ellenfeleink tabellán elfoglalt pozíciójával. Ellenfelünknek elenyészõ esélye maradt a bennmaradásra, de biztos vagyok benne, hogy fognak számunkra problémákat okozni. Minden meccsen a gyõzelemért szállunk harcba, már csak négy megmérettetés van hátra, most már kötelezõ a három pont! Kulcsfontosságú pontokat kell megszereznünk, amelyek a bajnokság végkimenetelérõl is dönthetnek. Mindennek fényében viszont optimista vagyok.”

A legutóbbi mérkõzésrõl és a Real Madridról

„Hogy ha egy 6-0-s siker szükséges ahhoz, hogy az önbizalmunk helyre billenjen, akkor valamit rosszul csinálunk. Minden mérkõzésen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, legutóbb pedig sikerült látványos játékkal gyõznünk. Egy bajnokság megnyeréséhez egész évben szükséges az egészséges önbizalom és az egyenletes teljesítmény. Hiába várunk arra, hogy a Madrid pontokat hullajtson: nekünk nem velük kell törõdnünk, bár természetesen nagyon jól jönne számunkra, ha hétvégén botlanának. Egy dolog számít: nyerjük meg a meccsünket, és akkor mindegy, hogy õk mit játszanak a Sevilla ellen.”

A szezon értékelése

„Rendkívül kemény szezon ez az idei, és még csak most jön a neheze. Négy elképesztõen nagy erõpróba, ráadásul ott van a Bajnokok Ligája és a Kupadöntõ is. Úgy érzem, hogy augusztus óta rengeteget fejlõdött a csapat, mind mentálisan, mind fizikálisan és taktikailag is. Egységes gárdává értünk, akik a legkiélezettebb szituációkban is jól tudnak teljesíteni. Játszottunk jól és rosszul, valamint átlagosan is. De most különösen nagy szükségünk lesz az elkövetkezendõ hetekben a jó teljesítményre, hiszen ha most nem dolgozunk megfelelõen, akkor az egész éves munka hiábavalóvá válhat.”

Pedróról és Alvesrõl

„Pedro egy olyan játékos, aki a pályán és azon kívül is rendkívül sokat segít nekünk. Õ egy klasszis, és e mellett fantasztikus ember. Dani Alvest évek óta nagyon jól ismerjük, karrierje során végig nagyon magas szinten futballozott a Barcelonában, rengeteget köszönhetünk neki. A játékosok személyes helyzetét év végén fogjuk értékelni, most a gyõzelmekre kell koncentrálnunk. Az a célunk, hogy az aktuálisan legerõsebb kezdõ tizenegyet küldjük pályára, és gyõzzünk.”

Marad-e a Barcelonában jövõre?

„Ez egy nagyon fontos mérkõzés a Córdoba ellen, köszönöm a kérdést.”

Írta: Debreczeni Márk